MOHAMEDI PREGAZILI KOMORE: El-Fardu Ben i ekipa deklasirani od strane Salaha i imenjaka!

Autor:

Sport

29.03.2021

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devet Mohameda bilo je dovoljno da se savladaju Komorska Ostrva za selekciju Egipta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Salah na nacionalnoj dužnosti

Mohamed je najčešće ime na svetu, pa nimalo ne čudi što za Egipat igra čak devetorica njih (svojevremeno je cela reprezentacija Somalije imala Mohamed ili u imenu ili u prezimenu), a ne igraju čak ni loše, pošto su Komore savladali čak 4:0.

Poigrao se Egipat Mohameda Salaha sa Komorskim ostrvima El Fardua Bena. Trebalo je to da bude borba za laksavo zvanje pobednika grupe, međutim pretvorilo se vrlo brzo u igru mačke i miša.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Salah i ostali Mohamedi slavili su protiv Bena i Komorskih Ostrva

Pred početak utakmice obelodanjen je kuriozitet - od 23 igrača sa egipatskog spiska, čak devetorica nose ime Mohamed. Teorija verovatnoće kaže da ako vam je prva zvezda tima takođe Mohamed, da je ogromna šansa da se na listi strelaca nađe upravo to ime. I našlo se, čak četiri puta.

Mohamed Elneni je prelepim udarcem sa ivice šesnaesterca načeo selekciju koja je uoči poslednje runde kalifikacija imala obezbeđen prvi, istorijski plasman na Kup nacija. Prednost je duplirao Mohamed Šerif posle poklonjene lopte gostiju na sredini terena, a Salaha su u 21. i 25 minutu saigrači služili loptama za još ubedljiviju prednost. Tako je već posle prve četvrtine meča, pitanje pobednika bilo rešeno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Salah na Mundijalu

As Liverpula je večeras odigrao 69. utakmicu za Faraone i sa dva pogotka došao do brojke od 43. Nastavlja se potera za najučinkovitijim golgeterom u istoriji egipatske reprezentacije Hosemom Hasanom koji se zaustavio na 176 utakmica i 68 golova.

Al Ahlijev Mohamed Mahdi Kafša je podelio het-trik asistencija, a Mohamed Šerif je pored postignutog, namestio gol Salahu. Suma sumarum - četiri gola, četiri asistencije i svaki put čovek koji nosi ime Mohamed. Reklo bi se da teorija da je Mohamed najčešće ime na svetu dobila potporu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading