EKSPRESNO ODREAGOVALI: UEFA odgovorila Portugalcima!

Autor:

Sport

28.03.2021

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portugalci su posle remija sa Srbijom uputili žalbi UEFA.

RepublikaFoto: Starsport
Kristijano Ronaldo i Marko Dmitrović

Oni su bili nezadovoljni zbog toga što sudija Makeli nije priznao pogodak Kristijana Ronalda u završnici meča sa Srbijom.

Portugalci su se žalili i pitali UEFA zbog čega u kvalifikacijama za SP nema VAR tehnologije.

Evropska kuća fudbala ekspresno je odgovorila šampionu Evrope.

- UEFA je 2019. godine predložila Fifi upotrebu VAR tehnoligije u aktuelnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Uticaj pandemije korona virusa na operativne i logističke sposobnosti naveo je Uefu da odloži primenu VAR tehnologije u grupnoj fazi Lige Evropa na sezonu 2021/2022, umesto na ovu sezonu, kao i da povuče predlog da se VAR koristi u evropskim kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine - navodi se u saopštenju.

Ronaldo je bio besan zbog odluke sudija, bacio je kapitensku traku na travu i krenuo je da izlasi za terena, a posle toga sudija je odmah označio kraj utakmice.

RepublikaFoto: Starsport

- Takodje, VAR se nije koristio ni u grupnoj fazi Lige nacija prošle jeseni i zbog toga se do sada nije koristio u utakmicama grupne faze kvalifikacija reprezentacija koje igraju pod okriljem UEFA - navodi se u saopštenju evropske kuće fudbala.

Selektor Portugala Fernando Santoš rekao je da je neprihvatljivo igrati utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo bez gol tehnologije i VAR-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading