ZAHTEV PREDSEDNIKU - DAJ MI DŽIP DA SE BORIM PROTIV ZLOČINACA: Legenda Zvezde se VRATILA u Srbiju usred NATO agresije!

Autor:

Sport

24.03.2021

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan gest proslavljenog asa velikana iz Ljutice Bogdana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stadion Crvene zvezde

Prošlo je tačno 22 godine od početka NATO agresije na SR Jugoslaviju, a u to vreme fudbaler Meca Vladan Lukić položio je veliku žrtvu za svoju otadžbinu. Naime, njegov saigrač Nenad Jestrović otkeio je da je Lukić tražio od predsednika francuskog kluba da mu da džip, kako bi otišao kući i bio sa svojim narodom u vreme bombardovanja.

- I ja sam bio iznenađen, nije mi ništa rekao šta će da kaže, samo mi je rekao hoće da ide kod predsednika, da pričamo. Znam da je stalno pratio šta se dešava na Kosovu - otkrio je Jestrović za "Mondo", pa dodao:

Predsednik je mislio da se on šali, čak je tražio da mu da i terensko vozilo, džip, da se bori protiv NATO zločinaca. Predsednik mu je to dao, izašao mu je u susret. Luka je veliki patriota, davao je 200 odsto sebe, voleo je da zna šta se dešava ovde, bio je neverovatan po tom pitanju, a bio je sjajan fudbaler.

RepublikaFoto: Starsport
Veliki patriota - Vladan Lukić

Jestrović je ostao u Francuskoj, dok se Lukić vratio u otadžbinu.

Sa francuskih televizija su svakog dana dolazili na treninge, snimali me, pitali da li ću da se vratim… Nisam mogao da pomognem nikako. Niti je Vladan Lukić mogao da pomogne. Mogao je da da energiju, da pruži podršku svom narodu, ali vojno smo bili inferiorni u odnosu na NATO, treba sagledati stvari drugačije - zaključio je Nenad Jestrović.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Jestrović

Podsetimo, Vladan Lukić (51) je punih sedam godina branio boje Crvene zvezde (1986-1993), a po okončanju igračke karijere obavljao je i funkciju prvog čoveka kluba iz Ljutice Bogdana. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aleksandar

13.04.2021 20:25

Podrska velikom coveku i patrioti Vladanu Lukicu