VAPAJ IZ JAGODINE: Nešto MORA da se MENJA! Moćna poruka predsednika U IME klubova van Beograda!

Autor:

Sport

21.03.2021

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Jagodine ocenio trenutno stanje u srpskom fudbalu, a u razgovoru za Republiku dotakao se i stanje u FSS.

RepublikaFoto: Starsport
Stadion FK Jagodina

Fudbalski klub Jagodina, poput mnogih ekipa u Srbiji, nalazi se u neprilikama usled pandemije koronavirusa, a u razgovoru za naš portal Vladica Milanović, predsednik Jagodinaca, izrazio je nadu da će uspeti da na terenu izbore opstanak u Prvoj ligi Srbije.

Naime, Jagodina je u prolećnoj sezoni zabeležila tri remija, uz dva poraza, pa se trenutno nalazi u zoni ispadanja, a Milanović ima zamerke na sistem takmičenja, po kome gotovo pola lige ispada u treći rang.

- Mi smo jesenas imali odlične rezultate, ali smo prolećni deo sezone započeli loše. U klubu su se pojavile tenzije, što je normalno, ali očekujemo da opstanak izborimo na terenu - počeo je Milanović, a zatim je ocenio stanje u klubovima južno od Beograda koji imaju velikih problema u funkcionisanju tokom pandemije:

- Kada pogledate sistem Prve lige Srbije, od 18 timova ispada njih osam, što je nerealno. Neizvesnost obeležava funkcionisanje klubova tokom pandemije, a pogled na tabelu govori da su najugroženiji oni južno od Beograda. Kao što sam rekao, učinićemo sve da opstanemo, ali trebalo bi da se pronađe neko rešenje u interesu svih timova - jasan je Milanović, zadužen i za region Istočne Srbije.

Za kraj, on se dotakao i situacije u FSS.

- Nama su neophodna sistemska rešenja, uključujući i organizaciju i finansiranje. Promene na personalnom nivou to neće doneti, a srpski fudbal će krenuti napred kada se temelji postave na zdrave noge - zaključio je Vladica Milanović.

Podsećanja radi, Jagodina je u subotu doživela neugodan poraz od Kolubare kod kuće (0:3), a trenutno zauzima 11. mesto na tabeli Prve lige Srbije sa 28 bodova. Nema dileme da Jagodincima predstoji grčevita borba za opstanak do kraja sezone...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading