NEMAČKA SLAVI ROĐENDAN LEGENDE: Čovek koji je Partizan odveo u LŠ i koji drži nebrojene reprezentativne rekorde dogurao do šezdesete!

Autor:

Sport

21.03.2021

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lotar Mateus, rekorder po broju nastupa za "Di Manšaft" i nekadašnji šef struke u Partizanu, sa kojim je stigao do grupne faze Lige šampiona, proslavio je 60. rođendan.

RepublikaFoto: Starsport
Lotar Mateus napunio je 60 godina!

"Grobari" će ga se svake godine na ovaj 21. mart sa nostalgijom prisećati, ali nije samo u Srbiji ostavio Mateus neizbrisiv trag, već je u domovini živa legenda, pa se i u Nemačkoj prisećaju njegovih "najvećih hitova".

Rekordi su uvek išli ruku pod ruku sa velikim Lotarom, ali su njegovih 150 nastupa u dresu Nemačke rekord koji će teško pasti.

Najstariji je igrač koji je ikada igrao za nacionalnu selekciju, kao i najstariji strelac, a još fascinantnije je da je sve te rekorde postavio na poslednjoj, 150. utakmici protiv Novog Zelanda, kada je sa 38 godina i 128 dana postigao gol i postavio rekord koji će još teže neko oboriti.

Najviše nastupa na Mundijalima isto ima Mateus, koji je čak 25 puta nastupao na svetskim prvenstvima.

Uz Rafu Markeza i Antonija Kabrala jedini je igrač sa nastupima na čak 5 Mundijala, a ako nastavimo da nižemo njegove uspehe, pisaćemo ovaj članak do prekosutra, pa ćemo se zaustaviti sada, uz najlepše želje legendi Nemačke i Partizana.

Sada kada ga dovode u vezu sa klupom "Di Manšafta", Mateus bi i kao trener mogao da počne da niže rekorde, u čemu mu želimo sav uspeh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading