Doveli ga za 140.000.000 evra, a sada napušta klub "za siću": ARSENAL BLIZU MONSTRUOZNOG POJAČANJA!

Autor:

Sport

20.03.2021

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako stvari stoje, Arsenal je pronašao svog plejmejkera, i to u redovima španskog giganta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Arsenala mogli bi na leto da dobiju ogromno pojačanje u vidu sjajne "desetke" iz Brazila

kako prenosi "Football London", "tobdžije" su veoma zainteresovane za "desetku" Barselone Filipea Kutinja.

Ovaj brzonogi Brazilac svojevremeno je igrao najbolji fudbal u karijeri na Ostrvu, samo u dresu Liverpula, ali je od prelaska u Barselonu za tada rekordnih 142.000.000 evra značajno opao, pa bi sada Arsenal mogao da iskoristi klimavu finansijsku situaciju u Kataloniji kako bi ga znatno jeftinije vratio u Premijer ligu.

Taman kada je se vratio u Barsu posle osvajanja Lige šampiona sa Bajernom i kada je bio spreman za novi početak pod Ronaldom Kumanom, povreda ga je udaljila od terena, pa u 2021. još uvek nije ni zaigrao.

Kako prenosi "Mundo Deportivo", finansijska motivacija za prodaju Kutinja je dupla.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Još deset nastupa za Barsu koštala bi klub 20.000.000 evra

Prvobitno, novi-stari predsednik kluba Đan Laporta ima svoju viziju za budućnost, pa planira da finansira svoje transfere prodajom igrača koje je doveo prošli režim.

Drugi razlog je što Barselona mora Liverpulu da plati još čak 20.000.000 evra ukoliko Kutinjo odigra 100 mečeva za klub, od čega je udaljen čitavih deset utakmica.

Neće to dozvoliti u Barsi, već će mu pomoći da nađe odgovarajuću sredinu za nastavak karijere, a ako uzmemo u obzir da od odlaska Mesuta Ozila Arsenal nema ozbiljnog plejmejkera, deluje kao da je samo pitanje dana kada će Mikel Arteta uspeti da dovede svog čoveka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading