ZVEZDA POMERA GRANICE ZBOG NAJVEĆEG LETNJEG POJAČANJA: Dragović najplaćeniji u ISTORIJI srpskog fubala!

Autor:

Sport

17.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda i Aleksandar Dragović (29) finiširaju pregovore i uskoro se očekuje potpisivanje ugovora, a prema ekskluzivnim informacijama Srpskog telegrafa, reprezentativac Austrije srpskog porekla imaće najveću platu u istoriji našeg fudbala!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Dragović

Kako saznaje naš list, crveno-beli su se s iskusnim štoperom dogovorili o trogodišnjoj saradnji i primanjima između 1.250.000 evra do 1.400.000 godišnje!

On će gorepomenutom sumom srušiti rekord po primanjima, koji je do sada u srpskom fudbalu držao Marko Marin jer je imao platu od 1.200.000 evra.

DALEKO ISPRED SVIH

Drugo mesto na ovoj listi zauzima Ričmond Boaći, čija su primanja na Marakani po povratku iz Kine iznosila 1.000.000 evra, a zatim sledi Zoran Tošić. Popularni Bambi je u avgustu 2017, prilikom povratka u Partizan, ugovorio primanja od 900.000 evra!

RepublikaFoto: Starsport
Marko Marin i Ričmand Boaći

Dragović neće biti samo najplaćeniji u srpskom fudbalu nego i u regionu jer će imati najmanje 400.000 evra više od najplaćenijeg igrača zagrebačkog Dinama. U aprilu prošle godine otkriveno je da najviše novca, oko 850.000 evra, zarađuju kapiten "modrih" Arijan Ademi i Izet Hajrović.

Zanimljivo da će reprezentativac Austrije imati duplo veću platu od El Fardu Bena, trenutno najplaćenijeg i najboljeg igrača Crvene zvezde, koji inkasira 650.000 na godišnjem nivou. Odmah iza reprezentativca Komorskih ostrva nalazi se Milan Borjan, kapiten i golman, koji sa raznim bonusima zaradi i do 600.000 evra.

VELIKO ODRICANJE

Prema dostupnim informacijama, fudbaler Bajera Leverkuzena u redovima bundesligaša ima platu od najmanje tri miliona evra, ali je pristao na veliko odricanje da bi ispunio san i zaigrao u Ljutice Bogdana. Poznato je da je defanzivac veliki navijač tima s Marakane, ali, osim ljubavi prema klubu, bilo je potrebno da se poklopi i finansijska strana razgovora.

Iako je kompletan kadar - od uprave preko stručnog štaba i igrača u redovima trostrukog uzastopnog šampiona Srbije, sebi smanjio primanja na pola zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa, čelnici nekadašnjeg evropskog i svetskog prvaka našli su način da zadovolje Aleksandra Dragovića kada je u pitanju plata.

NAJPLAĆENIJI FUDBALERI

U ISTORIJI DOMAĆE LIGE

1. Marko Marin 1.200.000

2. Ričmond Boaći 1.000.000

3. Zoran Tošić 900.000

4. Žonatan Kafu 700.000

5. El Fardu Ben 650.000

* Sume su u evrima

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading