ŠAMAR PRIŠTINI: Španija IGNORIŠE lažnu državu Kosovo!

Autor:

Sport

15.03.2021

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan gest sile sa Pirineja.

Navijači Fudbalske reprezentacije tzv. Kosova

Velika bura podigla se oko meča između Španije i tzv. Kosova u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a "furija" je ipak pod pritiskom viših instanci morala da popusti i ipak odigra meč sa lažnom državom.

Ipak, Španci pribegavaju svojim metodama, kako bi ostali pri svom principu, koliko je to moguće u datim okolnostima. Naime, oni su počeli da ignorišu tzv. Kosovo, tako što su prestali da najavljuju protivnike na startu kvalifikacionih okršaja. 

Do sada su to radili najavom mečeva sa Grčkom, Gruzijom i teritorijom Kosova, a sada je to izostalo.

Tako se spisak selektora Luisa Enrikea ne odnosi specijalno na mečeve koji slede, već uopšteno na početak kvalifikacija za Mundijal.

Enrike je za ovu akciju pozvao četvoricu debitanata – Barseloninog tinejdžera Pedrija, golmana Brajtona Roberta Sančesa, Pedra Pora iz lisabonskog Sportinga, gde je na pozajmici iz Mančester sitija, kao i Brajana Gil iz Eibara, takođe na pozajmici iz Sevilje.

Podsetimo, Španija je jedna od pet država članica EU koje ne priznaju samoproglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine i čvrsto stoji pri tom stavu još od 2008. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading