KEJN SMAZAO HRVATE: Totenhem rutinski savladao Dinamo, velike pobede Arsenala i Rome, Molde nije mogao do novog čuda!

Autor:

Sport

11.03.2021

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 21 čas odigrana su još četiri meča osmine finala Lige Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hari Kejn... Napadač Totenhema postigao je dva gola protiv Dinama

Fudbaleri Totenhema savladali su u Severnom Londonu Dinamo Zagreb sa 2:0 i napravili veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Lige Evrope.

Posle mirnijeg početka, Sparsi su igrali sve bolje i bolje. Propustio je domaćin nekoliko dobrih prilika, a konačno je poveo u 25. minutu. Lamela je sjajno promešao odbranu Zagrepčana i šutirao, pogodio je stativu, a odbitak je u mrežu sproveo Hari Kejn.

Murinjov tim je mogao do još nekog gola, ali se na poluvreme otišlo sa 0:0. U nastavku se ništa nije menjalo, Totenhem je bio daleko bolji tim, dok je Dinamo nekoliko puta pripretio iz kontra napada, a najbliži golu bio je Bruno Petković.

Livaković je sjajno zaustavio udarac Bergvajna u 65. minutu, ali pet minuta kasnije nije uspeo da odbrani Kejnu. Englez je iskoristio grešku Teofila-Katrina, namestio se i preciznim udarcem povisio na 2:0. Kejn je kasnije dobio udarac u koleno, pa ga je Murinjo izmenio.

Rezervista Bejl je umalo postigao prelep gol iz slobodnjaka sa 30 metara, ali Livaković fantastično brani. U nadoknadi Velšanin se pomalo i obrukao pošto je sa samo nekoliko metara uklizao i promašio prazan gol.

I drugi tim iz Severnog Londona bio je veoma uspešan. Arsenal je sa 3:1 savladao Olimpijakos u Pireju.

Odegard je prvencem doneo prednost Tobdžijama u 34. minutu. Početkom drugog poluvremena izjednačio je Jusuf el Arabi.

Činilo se da će biti nerešeno, ali su Gabrijel u 79 (VAR pregledao gol zbog potencijalnog faula) i Elneni u 85. minutu doneli 3:1 i miran revanš Arsenalu.

U ostalim mečevima Roma je razbila Šahjor sa 3:0, golovima Pelegrinija, El Šaravija i Manćinija. Granada je kao domaćin rutinski savladala Molde sa 2:0, a strelci su bili Molina i Soldado, norveški predstavnik je ostao i sa igračem manje pošto je Elingsen u razmaku od 68. do 71. minuta dobio dva žuta, a zatim i crveni karton.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading