MILAN PREŽIVEO KAO PROTIV ZVEZDE: Rosoneri se izvukli u nadoknadi vremena, Tadić vodio Ajaks do rutinske pobede!

Autor:

Sport

11.03.2021

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 18:55 odigrana su prva četiri meča osmine finala Lige Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić i Dejvi Klasen... Ajaksovi strelci

U derbi meču fudbaleri Mančester junajteda i Milana odigrali su nerešeno 1:1. Rosoneri su odigrali daleko bolje nego u dvomeču sa Crvenom zvezdom.

Posle prvih 45 minuta nije bilo mnogo uzbudljivosti. Jedino vredno pomena su poništen gol Kesija nakon konsultacije VAR tehnologije zbog igranja rukom i urnebesni promašaj Harija Megvajera koji je sa 30 cm od praznog gola pogodio stativu.

Mogao je Junajted već tad da ima prednost, ali se na to čekalo sve do 50. minuta. Tad se istakao rezervista Dijalo koji je perfektnu asistenciju Fernandeša glavom poslao u gol Milana za vođstvo Solskjerovog tima od 1:0.

Delovalo je kao da će Mančester junajted uspeti da ostvari trijumf i da sa golom prednosti ode u Italiju, ali je štoper Simon Kjaer u drugom minutu sudijske nadoknade režirao pravu dramu i doneo Milanu izjednačenje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Fudbaleri Ajaksa rutinski su savladali u Amsterdamu Jang Bojs sa 3:0.

Posle prvih 45 minuta jeste bilo 0:0, ali je domaćin dominirao tokom celog poluvremena. Do zasluženog vođstva Amsterdamersi stigli su preko Klasena u 62. minutu. Dušan Tadić je tačno 20 minuta kasnije povisio na 2:0, a nedugo zatim je mogao da postigne još jedan gol, ali nije imao sreće pošto je Lustenberger sa gol-linije sklonio loptu.

Ipak, u nadoknadi Brobej postiže treći gol i postavlja konačnih 3:0. Jang Bojs je za čitav meč imao samo jedan šut ka golu Ajaksa.

U preostala dva meča Viljareal je savladao Dinamo Kijev u gostima sa 2:0, dok su u Pragu Slavija i Rendžers igrali nerešeno 1:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading