SENZACIJA U NEMAČKOJ: Bivši trener Partizana MEĐU GLAVNIM KANDIDATIMA ZA KLUPU REPREZENTACIJE!

Autor:

Sport

09.03.2021

14:43 >> 14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Joakim Lev šokirao je javnosti u svojoj domovini objavom da će posle Evropskog prvenstva napustiti kormilo "Di Manšafta", ali je još više šokirala vest o potencijalnom nasledniku!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lotar Mateus među glavnim je kandidatima za klupu Nemačke!

Kako je legendarni fudbaler Bajerna i Nemačke Memet Šol istakao posle iznenađujućih vesti:

- Zašto novi selektor ne bi bio Lotar Mateus? - istakao je nekada sjajni veznjak za "Špoks".

Gledamo ga stalno na TV kako komentariše utakmice i u za sve što kaže može se reći da pogađa precizno. Čovek ima 150 mečeva za reprezentaciju i sve zna o fudbalu - nastavio je on.

A stvarno, zašto ne Mateus?

Ako je mogao Lev, sa svojim manjkom iskustva i harizme, da nasledi Jirgena Klinsmana i na selektorskoj funkciji ostane čak 15 godina, zašto ultra-harizmatični i talentovani Mateus ne bi mogao da dostigne još više visine?

Ušao je Lotar u Ligu šampiona sa Partizanom, što bi naravno trebalo automatski da ga preporuči za posao.

Šalimo se, naravno, razlozi za to trebali bi da budu njegovo ogromno iskustvo na internacionalnoj sceni, pošto je za Zapadnu Nemačku, a potom i ujedinjenu, odigrao neverovatnih 169 utakmica, dok je kao selektor vodio Mađarsku i Bugarsku.

Ne odmaže ni iskustvo sa klubovima. Mateus je u karijeri osim crno-belih vodio i Rapid iz Beča, Atletiko Paranense i Makabi Netanju.

RepublikaFoto: instagram.com/lotharmatthaus10
Mateus ima bogato internacionalno iskustvo, i kao igrač i kao trener

Nije jedini kandidat Mateus, već bi velika većina Nemaca volela da "Di Manšaft" preuzme Jirgen Klop, ali se pored njega pominju i trener Bajerna Hansi Flik, trener U-21 selekcije Štefan Kunc, kao i fudbalski genije Ralf Ragnik.

RepublikaFoto: Starsport
Mateus se, nažalost, manje-više već isključio iz trke

Na veliku žalost navijača u Srbiji, a nekih i u njegovoj domovini, ovaj 59-godišnjak manje-više se već isključio iz trke, pošto se zahvalio Šolu na sugestiji, ali je istakao da je je već obnovio ugovor sa "Skaj sportsom" kako bi nastavio da bude analitičar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading