KO JE OVDE LUD?! Duguju PREKO MILIJARDU DOLARA, a novi predsednik Barse PLANIRA DOVOĐENJE MEGA-DVOJCA!

Autor:

Sport

09.03.2021

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đan Laporta tek što je ponovo došao na funkciju predsednika Barselone, a već podseća navijače na ružnu naviku da obećava stvari koje ne može da ispuni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novi predsednik Barselone najavio je dva i te kako bombastična, ali nerealna, transfera!

Kada je prvi put došao na predsedničku funckiju sada već davne 2003. godine, slagao je Laporta kako bi pobedio da će dovesti ni manje ni više nego Dejvida Bekama. To se nije ostvarilo, Laporta je bio osramoćen, ali izgleda da nije naučio svoju lekciju, već obećava nova fabulozna pojačanja, iako klub duguje više od milijardu dolara!

Nećemo da nagađamo da li je Laporta lud, beskrupulozan ili samo neupućen, ali je jasno da Barsa nema novac za dovođenje Davida Alabe i Erlinga Holanda, ali to novopečenog poglavara katalonskog kluba ne brine previše.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dok je dovođenje Alabe (desno) na granici realnog, Barsa sa dugom od 1,2 milijarde teško da može da priušti Holanda

Veoma je zanimljivo što je izabrao upravo ova dva imena, pošto je pre svega nekoliko dana predesednik najvećeg rivala Real Madrida, Florentino Perez, objavio da su to glavne mete "kraljevića" za letnji prelazni rok.

Provokacija ili pravi plan?

Prerano je reći, ali nije jasno, osim ako naprave veliku rasprodaju, što je gotovo nemoguće imajući u vidu silne probleme sa igračkim kadrom, kako bi Barsa mogla da znatno bogatijem i manje zaduženom Realu parira, o drugim velikanima da ne pričamo.

Alaba će na leto biti slobodan igrač, ali ako je suditi po njegovoj plati u Bajernu, teško da će zarađivati manje od nekoliko milona po sezoni.

To bi, da ne postoji gorepomenuti dug od 1,2 milijarde, bilo podnošljivo, ali ovako - teško.

Sa Holandom priča postaje još zamršenija.

Osim ako su voljni da čekaju do juna 2022. godine, kada mu otkupna kauzula pada na 91 milion evra, čelnici "Blaugrane" morali bi da se odreknu minimum minumuma 110 miliona evra, a verovatno i pedesetak više.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Odakle Barsi minimum 110 miliona evra za dovošenje Holanda?!

Ni prodaja Mesija ne bi im donela toliko, pa deluje kao da Laporta samo koristi iste metode koje su mu donele uspeh u predsedničkoj trci prvi put.

Možete proterati političara iz politike, ali nikada politiku iz političara...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading