STANOJEVIĆ PRED RAD OTKRIO KARTE: Evo koja dva fudbalera Partizana su daleko od prvog tima!

Autor:

Sport

06.03.2021

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana u nedelju gostuju Radu u meču 26. kola Linglong Superlige Srbije. Trener crno-belih Aleksandar Stanojević prokomentarisao je predstojeći duel na Banjici.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Stanojević

Stanojević je upravo protiv Rada po drugi put debitovao na klupi Partizana u jesenjem delu prvenstva.

Biće drugačije nego jesenas. Rad je promenio trenera, Milan Milanović važi za isklusnog stručnjaka, ekipa sad deluje bolje nego na početku sezone. Igramo i mi bolje, pa bi utakmica trebalo da bude neizvesnija. Oni se bore za opstanak, mi za titulu.

Partizan je pobedio Građevinare na poslednjih deset utakmica, pa će u nedelju biti ogroman favorit.

Više bih voleo da igramo kod kuće nego na njihovom stadionu. Nema pravila, podsetiću da je Rad na svom terenu savladao Proleter. Plus, uvek dobro igra na Banjici. Što se nas tiče, u Partizanu nijedna utakmica nije laka. Svaka je drugačija od prethodne, niti joj je slična, niti može biti ista, već predstavlja novog dokazivanje. Maksimalno smo motivisani da se dokazujemo. Kad imate opterećenje i obavezu da pobeđujete znači da ste na pravom putu. Tako Partizan funkcioniše sve vreme. Ne vidim tu problem, ovde se svaki meč igra pod pritiskom.

Andrija Kaluđerović biće najveća opasnost po gol crno-belih.

On je „klasa 1987“, u OFK Beogradu ju je trenirao Mitar Mrkela, imala je sjajne rezultate i igrala odlično. Pamtim Andriju i sa superligaških terena, sposoban je u svakom trenutku na različlite načine da postigne gol, a činjenica da je najbolji strelac u istoriji Superlige vredna je poštovanja - iskren je Stanojević.

Partizan jedino ne može da računa na Sašu Zdjelara koji čeka dozvolu lekara da se vrati u trenažni proces posle preleanog koronavirusa. Sa druge strane mladi Nemanja Čolić i Denis Stojković su i dalje veoma daleko od prvog tima.

Sigurno su pogrešili što nisu otišli na pozajmice, ali utakmice tokom sedmice organizujemo, između ostalog, baš zbog njih i drugih mladih i(li) fudbalera skromne minutaže, da vidimo na koga bismo mogli da računamo. Samo od njih zavisi. Ukoliko budu adekvatni konkurisaće za sastav. S druge strane, Lazaru Pavloviću na leto sigurno neće biti predložena pozajmica, zato što je blizu startnih 11. Pojačao je rad u svim segmentima, sve od njega zavisi. Status mu je takav da može da počne, da uđe ili da ne bude u protokolu, ali o pozajmici nema govora.

Za kraj se dotakao i prvog spiska Dragana Stojkovića Piksija na klupi reprezentacije Srbije.

Nema potrebe da komentarišem imena. Moj prvi utisak je da je selektor pozvao dosta ofanzivnih fudbalera, čime je pokazao opredeljenje. 

RepublikaFoto: Starsport

Na spisku nema nijednog fudbalera Partizana, ali to ne brine Stanojevića.

Nema problema. Naš zadatak je da pokažemo da zaslužujemo dres državnog tima. Želimo ovdavde da šaljem pozitivne vibracije, jer smatramo da nije bitno odakle neko dolazi u reprezentaciju. Želimo joj dosta sreće i uz nju smo u svakom trenutku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading