IGRAO ZA PARTIZAN, NAVIJA ZA ZVEZDU: Fudbaler oko koga su "večiti" lomili potpisao za prvaka Švedske, pa poslao moćnu poruku!

Autor:

Sport

05.03.2021

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši fudbaler Čukaričkog Veljko Birmančević je novi član Malmea, a nekada su Zvezda i Partizan "lomili koplja" oko njega!

RepublikaFoto: Starsport
Veljko Birmančević

Birmančević, koji je potpisao ugovor sa prvakom Švedske, pobedu svog sada već bivšeg tima protiv Metalca (2:0) odgledao je sa klupe.

- Navikao sam da budem starter, tako da mi je bilo vrlo čudno da budem na klupi. Ali, naravno radovao sam se golovima i pobedi Čukaričkog. U međuvremenu, potpisao sam za Malme, a moj bivši tim se popeo na treće mesto. Tu ih ostavljam, sa lepom zalihom za Evropu. Klubu želim da ostvari svoje ambicije i izbori se za kvalifikacije za Ligu Konfederacija- rekao je Birmančević za sajt kluba.

Strelac devet golova za Čukarički u tekućoj sezoni je naveo da se za odlazak u Malme odlučio to što ga je taj klub "baš želeo i to kao igrača koji bi bio jedan od oslonaca tima".

- Ovo će biti moj prvi inostrani angažman, a izabrao sam klub sa velikom tradicijom, jedan od najvećih u Skandinaviji. Klub koji je osvojio mnoštvo trofeja, iznedrio jednog Zlatana Ibrahimovića- rekao je Birmančević.

RepublikaFoto: FK Čukarički

Birmančević će sa Malmeom učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U međuvremenu, 10. aprila počeće šampionat te skandinavske zemlje, pre toga i takmičenje u švedskom Kupu.

- To će biti veliki izazov, drago mi je da ću se na tom nivou oprobati i na evropskoj sceni. Već sam igrao sa Čukaričkim u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ovo je sada stepenik više. Voleo bih da se sa Malmeom plasiram u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja, bilo da je to Liga šampiona ili Liga Evrope, dok Čukaričkom želim plasman u grupnu fazu Lige Konfederacija- rekao je on.

Birmančević je u Čukaričkom proveo dve i po godine, odigrao je 83 utakmice, postigao 15 golova, a 16 puta je bio asistent.

RepublikaFoto: Starsport

Kako je naveo, na Banovom brdu je stekao prijateljstva za čitav život i to je "vrednije od svega i najbitnije iz tog čitavog perioda".

- Što se tiče igara, najbolji period je bio od dolaska trenera Đorđevića, postigao sam 11 golova, imao dosta asistencija, klub je imao prilično dobar skor. To su prepoznali i inostrani klubovi, pa je usledio i odlazak u Švedsku. Smatram da sam ostavio trag u Čukaričkom i vrlo mi je drago zbog toga- rekao je on.

Iz dresa Čukaričkog Birmančević je stigao i do mečeva za A selekciju Srbije protiv Dominikanske Republike i Paname.

- Jeste to bila 'B' selekcija, ali i veliki korak u karijeri za mene. Otkako sam počeo da se bavim fudbalom, najveći cilj je bio dres reprezentacije Srbije. U Čukaričkom sam skrenuo pažnju na sebe, nadam se da bih iz Malmea mogao i do dresa reprezentacije Srbije- istakao je Birmančević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading