Duško Tošić ODUŠEVIO PRIČOM O PIKSIJU: Posle ovoga je jasno da je Stojković PRAVI ČOVEK za selektora Srbije!

Autor:

Sport

04.03.2021

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duško Tošić ne krije oduševljenje posle vesti da je Dragan Stojković novi selektor Srbije. On je pod njegovom palicom igrao u Kini, od kada su ostali bliski, pa je prekaljeni defanzivac oduševio pričom o Piksijevoj žarkoj želji da se domogne selektorske pozicije.

RepublikaFoto: fss.rs
Tošić, koji je u Kini sarađivao sa Piksijem, uveren je da je Stojković idealno rešenje za Srbiju

Kako tvrdi Tošić, Stojković je oduvek znao da je samo pitanje vremena kada će preuzeti "Orlove".

Bio je legendaran fudbaler, posle i funkcioner, pa je došao red da se oproba i kao trener u Srbiji.

Celu dosadašnju karijeru proveo je Piksi u Aziji, najpre u Nagoji, a onda u Guandžou R&F, gde su se njegovi i Duškovi putevi sreli.

Od tada se Tošićevo mišljenje o novom selektoru samo poboljašvalo.

- Neću ulaziti u previše detalja o njegovoj zamisli na klupi Srbije, znam da on to ne bi voleo, ali zato o Piksiju mogu samo lepe stvari da vam pričam. Promenio sam dosta trenera od Srbije, preko Francuske, Engleske, Nemačke, Španije do Turske i mogu da kažem da sam mnogo naučio od njega i što se tiče životnih i što se tiče fudbalskih stvari. Čuo sam se u prethodnom periodu sa mnogo naših iskusnijih igrača iz reprezentacije, pitali su me za Stojkovića, da li će doći, jedva su čekali da postane selektor. Cela javnost, fudbaleri, novinari, svi su čekali Piksija, on je pravo rešenje, veliko ime, autoritet i takav neko nam je potreban u ovom trenutku - ubeđen je iskusni levi bek.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Piksi u Guandžuu R&F

On i Stojković i dalje su u redovnom kontaktu.

Znam da je pun samopouzdanja, da ga nosi elan i da jedva čeka da počne da radi. Početak će mu biti jako težak, jer će na prvu utakmicu ići gotovo bez treninga, bez vremena za upoznavanje sa igračima, ali ono što znam je da se spremio najbolje što je mogao, pošto nikada nije propustio da odgleda nijednu utakmicu reprezentacije. Svakog igrača poznaje do 'malog nokta' i siguran sam da ne bi prihvatio posao da nije potpuno spreman i uveren u uspeh - prosudio je fudbaler Kasimpaše posle razgovora sa šefom struke nacionalne selekcije.

RepublikaFoto: Starsport
Tošić je otkrio da je Piksi goreo od želje da preuzme Srbiju, te da ga ni jedan drugi angažman nije zanimao

Ogromna je želja gorela u Piksiju da dođe na kormilo reprezentacije, pa mu se san konačno ostvario.

- Takoreći oduvek je imao veliku želju da bude selektor. Često smo pričali o tome dok smo bili u Kini, jer kad god se tražio novi strateg reprezentacije, njegovo ime je bilo u opticaju. A Piksi bi uvek govorio da će doći pravi trenutak. Sedeli smo u decembru, januaru, pričali i znam da je imao četiri-pet ponuda iz Kine i iz Dubaija, ali da nije želeo o njima ni da razmišlja, samo ga je zanimalo da preuzme reprezentaciju - dodao je Tošić.

Sada kada je na željenoj poziciji, šta možemo očekivati od Piksija?

Nije babaroga, ali traži od svakog maksimum i izvući će od svakog maksimum. Fudbaleri se kod Stojkovića osećaju komotno, znaju u svakom trenutku šta treba da rade na terenu. Piksi mnogo poznaje fudbala, njemu nisu potrebne neke velike analize protivnika, okrenut je više svojoj ekipi i uvek sve ima u glavi, svaki detalj - objašnjava nekadašnji igrač Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Duško Tošić

Samopouzdanje je jača Piksijeva strana, pa deluje potpuno uvereno u uspeh, što se Tošiću jako sviđa.

- Posle svega što se izdešavalo, a kod nas u Srbiji odmah kreću svi da kritikuju, svi su selektori. Dragan Stojković je najbolje rešenje za reprezentaciju. Dobili smo za selektora fenomenalnog i čoveka i trenera. Došao je u svoju zemlju, da vodi naš državni tim i nijedan Srbin neće želeti više od njega da napravi dobar rezultat i da odvede Orlove na Mundijal u Katar. Siguran sam da on to može, bez obzira što je, po meni, Portugalija najbolja reprezentacija u Evropi trenutno. Mislim da će se naš put u kvalifikacijama u velikoj meri rešiti već u prve tri utakmice, pa ako Piksi veruje da možemo na Mundijal, kako onda ja da ne verujem - zaključio je Duško Tošić u razogovoru sa "Mozzartsportom".

Sutra će novi selektor objaviti prvi spisak igrača na koje računa za tri martovske utakmice kvalifikacija za Mundijal. Debitantski meč – 24. mart, kada na Marakanu stiže Republika Irska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading