NA OSTRVU PLAČU, U NEMAČKOJ SLAVE: Jirgen Klop pred velikom dilemom - LIVERPUL ILI "DI MANŠAFT"?!

Autor:

Sport

27.02.2021

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovek koji je posle 30 godina Liverpulu vratio šampionsku titulu na granici je odlaska iz tog kluba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hoće li Jirgen Klop ostati u Liverpulu, ili će preuzeti reprezentaciju Nemačke?

Jedan od najboljih menadžera današnjice nije zadovoljan na Ostrvu, a kako i da bude, kada je njegov tim manje-više već van šampionske trke, imajući u vidu da im Mančester siti beži čak 22 boda.

Nije Liverpul imao sreće, od teške povrede kapitena Van Dajka na samom početku sezone pa nadalje, pa se Nemac nalazi na svojevrsnoj prekretnici u karijeri.

Pozivi da se vrati u domovinu kako bi preuzeo nacionalni tim sve su glasniji i učestaliji, Klop sam nikada nije krio ambiciju da jednog dana preuzme "Di Manšaft" (iako tvrdi da uz reprezentativni posao mora da vodi i klub, da mu ne bi bilo dosadno tokom pauza), pa ako ne sada, kada?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbalere "Di Manšafta" bez sumnje bi obradovao Klopov angažman

Čovek koji je "redse" vratio na njihovo pravo mesto u vrhu ostrvskog fudbala, gospodin koji je sa Dortmundom žario i palio po Ligi šampiona, a koji je stasao u Majncu kao igrač i trener, zaslužio je odmor, ali ga ludački intenzivan Klop nikada neće uzeti.

Najbliža moguća opcija je reprezentativna dužnost, koju bi hipotetički preuzeo od Joakima Leva na vreme da Nemce pripremi za Mundijal 2022. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dani Joakima Leva na klupi Nemačke deluju odbrojano...

Ugovor sa Liverpulom traje mu do 2024, ali ako mu oni dozvole da obavlja duplu funkciju, to bi mogao da bude pobednički scenario za sve strane.

Izgubio je Lev podršku javnosti još odavno, pa iako rezultati ne izgledaju toliko loše, poslednja prilika biće mu Evropsko prvenstvo uoči svetskog prvenstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading