EKSKLUZIVNO! BOMBA U HUMSKOJ: Stevan Jovetić se na leto VRAĆA u Partizan?

Autor:

Sport

27.02.2021

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorskom reprezentativcu ističe ugovor sa Monakom na kraju sezone, a uprava kluba iz Humske nada se da će ga ubediti da se vrati u Srbiju, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport
Bivši napadač Partizana Stevan Jovetić

Bomba se sprema da eksplodira u Humskoj! Ne zbog zaostalog arsenala iz šteka Velje Nevolje već zbog ideje aktuelnog rukovodstva da u crno-bele redove vrati bivšeg kapitena Stevana Jovetića (31), ekskluzivno saznaje Srpski telegraf! Crnogorskom reprezentativcu ističe ugovor sa Monakom na kraju sezone i to je najveći adut u rukama Partizana.

Crno-belima u prilog ide i to što je Jovetić daleko od fudbalskog zenita i u godinama kada bi trebalo da razmišlja da karijeru polako privodi kraju. Njegovu odluku mogli bi da ubrzaju česti problemi sa povredama, zbog kojih nikada nije mogao da do kraja pokaže vrhunski potencijal.

PREPREKA PLATA

A imao je talenat vredan najvećih evropskih klubova. O njemu brigu vodi Fali Ramadani, koji je poslovično blizak Partizanu i koji ga je 2008. i odveo u Fjorentinu.

Sa druge strane, finansije su najveća prepreka da grobari ponovo vide svog ljubimca u omiljenom dresu. Jovetić u Monaku zarađuje oko 65.000 evra nedeljno, što je skoro 3,4 miliona evra na godišnjem nivou. Međutim, gotovo je izvesno da mu klub iz kneževine neće ponuditi produžetak saradnje, s obzirom na to da ga trener Niko Kovač koristi uglavnom kao džokera. Jovetićeva statistika u Ligi 1 nije bajna. Na 21 utakmici postigao je svega dva gola, ali uz ograničenu minutažu pošto je na terenu proveo svega 436 minuta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Podsetimo, Stevan je za Partizan debitovao 2006, dok je trener bio Nemac Jirgen Reber. Vrlo brzo postao je ljubimac navijača, istakavši se golovima u duelima sa Crvenom zvezdom i u evrokupovima.

NAJMLAĐI KAPITEN

U januaru 2008. postao je najmlađi kapiten u istoriji Partizana, sa 17 godina, 10 meseci i 21 danom, ali je kasnije njegov rekord poništio Nikola Džigi Ninković.

Prema podacima specijalizovanog sajta Transfermarkt.de, crnogorski as odigrao je 53 utakmice za Partizan i postigao 17 golova uz 10 asistencija. Stevan je u karijeri, pored beogradskih crno-belih, nastupao za Fjorentinu, Mančester siti, Inter, Sevilju i Monako, za koji trenutno nastupa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading