MOĆNA PORUKA: Oglasio se kum o Piksiju!

Autor:

Sport

24.02.2021

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

RepublikaFoto: Starsport
Novi selektor Srbije Dragan Stojković Piksi

Dragiša Binić, proslavljeni fudbaler Crvene zvezde, rekao je za "Sputnjik" da je Dragan Stojković Piksi idealno rešenje za mesto selektora "orlova" jer može da izvuče najviše iz igrača koji, kako kaže, "nisu zaboravili da igraju fudbal".

Piksi zna da Srbija ima talenta i dobre igrače, a nama treba jedno veliko ime i autoritet. Nesumnjivo je da će ga igrači slušati. Ima trenerskog iskustva, zna kompletnu problematiku koja je kod nas. Bio je u Zvezdi, bio je u Savezu. Voli Srbiju, svi mi je volimo. Sve mu je dala ova zemlja, Radnički i Zvezda su ga stvorili, pa verovatno želi da se oduži kroz reprezentaciju. Nesumnjivo je da će učiniti sve da odvede ekipu na Svetsko prvenstvo u Kataru - ocenio je Binić i dodao:

Ti igrači nisu zaboravili da igraju fudbal. Na Piksiju je da im vrati jedan pobednički duh. Svesni su oni da igraju za svoju zemlju i da imaju obavezu. Njih je fudbalski stvorila Srbija, imaju moralnu obavezu, a Stojković ima tu žicu da iz njih izvuče najbolje i da im objasni šta i kako treba da rade. Imaju kvalitet to nije sporno, i uvek možemo da nađemo 20 dobrih igrača, samo to sve treba lepo da se uklopi.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Binić veruje Piksiju

On ne vidi kao problem činjenicu da će novi selektor imati tek oko mesec dana za pripremu uoči starta kvalifikacionog ciklusa za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Nema to nikakve veze što ćemo imati tri utakmice za manje od nedelju dana. Kako svima, tako i nama. Svi selektori će u isto vreme okupiti reprezentativce, pa tako i Piksi. Verujem da će ići da gleda igrače i da će imati vremena za sve. Sve su to spremni fudbaleri, a na Stojkoviću je da im vrati ono što su izgubili. Vratiće im samopouzdanje. Drago mi je što je prihvatio da bude selektor u jednom teškom trenutku i težak zadatak je pre njim, ali na muci se poznaju junaci. Treba viti veliki kada je najteže, a Piksi to svakako jeste - zaključio je Dragiša Binić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading