"DELIJE" PRIZIVAJU NOVO ČUDO: Zvezdaši, bez brige, remi 2:2 JE TALIČAN!

Autor:

Sport

23.02.2021

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde napravili su veliko iznenađenje pre pet dana, kada su izborili junački remi od 2:2 protiv Milana u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope na Marakani.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Zvezda - Milan

Ovaj rezultat daje nadu delijama da u četvrtak mogu sa pravom da sanjaju o još jednom čudu u Italiji, a imaju i jedan veliki razlog da veruju u plasman u osminu finala. Naime, svaki put kada su crveno-beli odigrali 2:2, bilo da je to prva ili druga utakmica, ostvarili su snove navijačima i plasirali se dalje.

NEBO SE OTVORILO

To se dogodilo tri puta za 76 godina. Aktuelni šampion Srbije se najpre radovao odlasku u finale Kupa šampiona, koji su potom osvojili, a zatim i dvaput uzastopnom plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona. Krenimo redom, ali zato moramo da se vratimo u 1991, kada je Crvena zvezda u polufinalu Kupa šampiona stala na crtu Bajernu. Ekipa tadašnjeg trenera Ljupka Petrovića otišla je u Nemačku i pobedila sa 2:1, a zatim je usledio revanš u prestonici naše zemlje i kultnih 2:2 i čuvene reči: "Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao" nakon autogola Augentalera. Dalju istoriju već znate, Zvezda je otišla u Bari, pobedila Olimpik iz Marselja na penale i postala novi prvak Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezda - Milan

VESELO U GOSTIMA

Rado se zvezdaši sećaju još jednog remija od 2:2, iz 29. avgusta 2018. i plej-ofa za plasman u Ligu šampiona protiv Salcburga. Na Marakani je bilo 0:0 pod vođstvom Vladana Milojevića, a onda su u Austriji crveno-beli šokirali domaćina. Gubili su 2:0 i za samo dva minuta postigli dva pogotka i izborili grupnu fazu elitnog takmičenja.

Poslednjih 2:2 na semaforu koji su razveselile delije bilo je odmah sezonu posle Austrije, i to u komšiluku, Švajcarskoj. Tog 21. avgusta Jang bojs je ugostio Crvenu zvezdu u Bernu i izboren je remi golovima Degeneka i Garsije. Sedam dana kasnije došli smo do revanša u Beogradu, gde je bilo 1:1, a tada se 50.000 duša radovalo novom ulasku u Ligu šampiona.
Videćemo da li će beogradski remi od 2:2 biti dovoljan da se Zvezda posle utakmice sa Milanom na San Siru plasira u osminu finala Lige Evrope. Istorija kaže da hoće.
1991. C. zvezda - Bajern 2:2 plasman u finale Kupa šampiona
2018. Salcburg - C. zvezda 2:2 plasman u grupnu fazu Lige šampiona
2019. Jang bojs - C. zvezda 2:2 plasman u grupnu fazu Lige šampiona

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading