DAN PRED MEČ ZVEZDA - MILAN: Piksi je UDARNA VEST!

Autor:

Sport

17.02.2021

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se o gorućoj temi.

RepublikaFoto: Starsport
Legendarni Dragan Stojković Piksi

Bivši fudbaler Crvene zvezde i akter legendarnog okršaja sa Milanom 1988. godine Dragan Stojković Piksi rekao je za medije na Apeninima da crveno-beli ne bi postali prvaci Evrope ni da su izbacili velikana, jer u tom momentu nisu bili spremni za to.

Kandidat za mesto selektora Srbije je otkrio da su ga svojevremeno zvali "rosoneri", odnosno Adrijano Galijani, ali da je već imao postignut dogovor sa Marseljom.

Kada pričate o mečevima Zvezde i Milana, pričate o istoriji fudbala. Čak i danas u Srbiji pričaju o tome. Mediji svakodnevno pišu priče o tim utakmicama, snimci se vrte na televizijama. To su bile legendarne utakmice koje su kao malo koje ušle u istoriju. Taj Milan sa trojicom Holanđana je bio fantastičan. Bio je to najjači tim sa kojim sam se suočio u Evropi. Intenzitet i presing Sakijevog tima je bio ludački za tu epohu fudbala - počeo je Stojković i dodao:

Ništa se nije videlo. U prvom poluvremenu smo igrali normalno. Ali kada smo izašli iz svlačionica na drugo poluvreme, dočekala nas je velika magla. Savićević je postigao gol posle pet minuta, a da vas podsetiim da je on igrao tu utakmicu bez treninga jer nam se priključio direktno iz vojske. Mi na terenu smo videli taj njegov gol, ali većina navijača nije mogla. Minuti su prolazili, a magla je bila sve gušća i gušća. U 65. minutu je sudija rekao da ne možemo da nastavimo. Koja šteta... Imali smo apsolutnu kontrolu utakmice, Milan je bio na kolenima, a Virdis je izgubio živce i dobio crveni karton.

Srbin ne veruje da bi Zvezda u sezoni 1988/89 postala šampion "starog kontinenta".

Ne bismo uspeli te sezone. Nismo bili spremni za to. Savićević je bio u vojci, Pančev takođe. Ja sam ponekad sam vukao tim, falio nam je kvalitetan štoper. Dve godine kasnije je bila potpuno druga priča jer je Zvezda imala Belodedića i Mihajlovića.

Piksi je ocenio da je odluka da se novi meč zakaže za sutradan bila pogrešna, a potom je i otkrio svoj kontakt sa italijanskim gigantom.

Da, bio sam blizu. Ali već sam imao dogovor Marseljom. Ako mi verujete, dva sata posle dogovora sa njima, pozvao me je Adrijano Galijani. Malo na italijanskom, malo na engleskom me je pitao da li sam potpisao za Marselj. Rekao sam mu da ništa nije potpisano ali Marseljov gazda Bernar Tapi je već raširio glasinu da je doveo ’Maradonu sa Istoka’ i nisam mogao da odbijem Francuze. Naposletku, Tapi mi je privatnim avionom došao na noge i ponudio mi ugovor vredan najboljih igrača sveta tog vremena. Kasnije, negde 1991. godine, sam trenirao tri dana sa Rosonerima u Milanelu, trebalo je da igram prijateljsku utakmicu protiv Atletiko Madrida ali mi fudbalska federacija nije dozvolila jer nisam imao potpisan ugovor sa Milanom - zaključio je Dragan Stojković Piksi.

Podsetimo, Zvezda dočekuje Milan u četvrtak od 18:55 časova, a revanš je nedelju dana kasnije na "San Siru".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading