SPEKTAKL VEĆ U PRVIM MEČEVIMA OSMINE FINALA LIGE ŠAMPIONA: "Sveci" se svete Barsi, Lajpcig sanja senzaciju!

Autor:

Sport

16.02.2021

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pari Sen Žermen se u skromnim vitrinama ne može podičiti nekim prestižnim evropskim trofejima, ali je navijačima pariskog kluba eliminacija od Barselone u osmini finala Lige šampiona 2017. bez dileme najbolnija rana u klupskoj istoriji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Barselone

Četiri godine kasnije, u istoj eliminacionoj rundi elitnog takmičenja "sveci" spremaju osvetu!

Naime, Francuzi su posle 4:0 na Parku prinčeva doživeli senzacionalan poraz u Kataloniji jer je Barsa predvođena ubitačnim triom Mesi, Suarez i Nejmar uspela da ih dobije sa 6:1 u revanšu. Nejmar je u međuvremenu pojačao PSŽ, ali će zbog problema sa povredom propustiti prvi meč osmine finala, koji je na programu u utorak (21.00, Arena sport 1). Šef struke Mauricio Poketino, takođe, neće moći da računa i na Anhela di Mariju i Marka Veratija, dok Barselona, s druge strane, iz nedelje u nedelju podiže formu za duele u nokaut fazi.

 

Optimizam vlada i u redovima Lajpciga, najvećeg iznenađenja ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona. Osokoljeni pobedama u grupi protiv PSŽ i Mančester junajteda, Nemci žele da uzmu skalp još jednom evropskom gigantu - Liverpulu. U prilog im idu i kadrovski problemi "crvenih", koji poodavno igraju bez nekolicine standardnih defanzica, zbog čega je Jirgen Klop prinuđen na improvizaciju i pomeranje fudbalera iz veznog reda na neprirodne pozicije. Nesrećna okolnost po Lajpcig jeste to što će prvi meč osmine finala Lige šampiona igrati u drugoj državi, a sve zbog loše epidemiološke situacije u svojoj zemlji. Naime, utakmica se igra na stadionu Puškaš u Budimpešti (utorak, 21.00, Arena sport 2).

Liga šampiona osmina finala

utorak

Barselona - PSŽ  21.00

Lajpcig - Liverpul 21.00

sreda

Porto - Juventus  21.00

Sevilja - Dortmund 21.00

23. februar

Atletiko - Čelsi 21.00

Lacio - Bajern 21.00

24. februar

Atalanta - Real 21.00

M'gladbah - Mančester s.  21.00

* revanš-mečevi igraju se 9, 10, 16. i 17. marta

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading