PRVAK ENGLESKE PUCA PO ŠAVOVIMA, VISI MU LIGA ŠAMPIONA: Liverpul vodio, a onda je usledio SUROVI BLICKRIG Lestera za SAMO šest minuta!

Autor:

Sport

13.02.2021

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Lestera savladali su Liverpul sa 3:1 u okviru 24. kola Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Izjednačujući gol Džejmsa Medersa Medisona

Posle tvrdog prvog poluvremena, nije delovalo da ćemo u nastavku gledati tako uzbudljiv meč. Liverpul je bio opasniji rival, a u 67. minutu prva je „pukla“ odbrana domaćih. Roberto Firmino je fantastično proigrao Mohameda Salaha, koji je sjajno primio loptu i šutirao u levi ugrao za vođstvo aktuelnog šampiona. Bio je to 17. pogodak za Egipćanina u ovoj sezoni i on je prvi na listi strelaca Premijer lige.

Međutim, u 78. minutu kreće blickrig domaćina. Džejms Medison savršeno izvodi slobodan udarac i poravnava rezultat. Samo tri minuta posle toga brazilski golman Alison Beker pravi još jedan veliki kiks, posle onih koji su Liverpul koštali poraza u delu sa Mančester Sitijem. Odbitak je u svom stilu iskoristio Džejmi Vardi i 12. golom u sezoni doneo prednost „Lisicama“.

Tu nije bio kraj Liverpolovog posrtanja. U 85. minutu „sevnula“ je kontra Lestera, Vilfred Ndidi je izvanredno uposlio Harvija Barnsa koji je vukao loptu i precizno šutirao za konačnih 3:1.

Liverpul je posle ovog poraza na čertvrtom mestu sa 40 bodova, a ovo im je bio treći neuspeh zaredom. U prethodna dva ligaška meča pobedili su ih Brajton (1:0) i Mančester Siti (4:1). U sledećoj rundi u subotu 20. februara na programu je „Mersisajd“ derbi, a ekipa Jirgena Klopa će na Enfildu dočekati Everton. Šampiona Engleske sad čeka grčevita borba za plasman u Ligu šampiona.

Lester ima četiri boda i dva meča više od Sitija, a priliku da ih prestignu na drugom mestu tabele u nedelju će imati fudbaleri Mančester Junajteda koji gostuju Vest Bromvič Albionu. U sledećem kolu ekipa Brendana Rodžersa gostuje Aston Vili u Birmingemu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading