BARSA PRONAŠALA DOBITNU KOMBINACIJU: Kraj ere lepršavog fudbala - SLEDI BRUTALNA, HLADNA, NEMAČKA EFIKASNOST!

Autor:

Sport

09.02.2021

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoan Laporta, jedan od glavnih kandidata za predsedničku funkciju u katalonskom klubu, obećao je početak nove ere ukoliko dođe na vlast.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šta čeka Lea Mesija i ekipu Barselone posle predsedničkih izbora?

Iako je glavni favorit da dođe na čelo Barselone, Laporta je osetio potrebu da javnost obavesti o svojoj platformi i planu za klub.

Iako Ronalda Kumana ekstremno poštuje, budućnost "Blaugrane" pod njim bi izgledala potpuno drugačije.

Kako navodi, plan mu je da Barsa prestane da funkcioniše bezbrižno i ležerno, u španskom stilu, već želi da sve veće finansijske, kao i druge, probleme, kluba odagna dovođenjem brutalno efikasnog tandema iz Nemačke.

Laporta na mestu direktora vidi čoveka odgovornog za fabriku talenata u Lajpcigu, Ralfa Ragnika, dok kao trenera zamišlja Julijana Nagelsmana, Red Bulovog šefa struke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ragnik i Nagelsman sagradili su Red Bul Lajpcig, pa bi sada mogli da urade isto u Barsi

Nagelsman je definitivno buduća zvezda prelaznog roka kada su u pitanju treneri, pominjalo se da ga žele Liverpul i Real Madrid, a sada je ozbiljno zagrizla i Barselona. Pod uslovom da ekipa ne bude zadovoljna, ako Kuman ne opravda očekivanja do kraja sezone, Laporta bi na leto mogao da imenuje Julijana Nagelsmana.

Takođe, Ragnik bi dobio ponovo posao u kom je  najbolji, iako je  želeo na klupu Milana, fotelju u Barseloni će teško odbiti. 

Podsetimo, Ragnik i Nagelsman su zajedno sarađivali u Lajpcigu i pokazali su se kao dobar tandem. Ragnik se pokazao kao odličan na poziciji generalnog menadžera u Salcburgu i potom u Lajpcigu, ali je odlučio da napusti kompaniju Red Bul, jer je želeo da se vrati trenerskom poslu.

 

 

 

Milan je bio zainteresovan, ali je onda Pioli sklopio kockice i dobio novi ugovor.

Dok "Delije" bez sumnje raduje što čovek renomea poput Ragnika neće biti na kormilu protiv crveno-belih, u Barsi mnogi već trljaju ruke, imajući u vidu da je Ragnik i transfer, a i strateški genije.

Ostaje da vidimo šta će se desiti na izborima 7. marta, a ukoliko Laporta opravda očekivanja i pobedi, čekamo njegov plan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading