MURINJO NASTAVLJA DA TONE: Suluda GLUPOST očajnog Dajera rešila derbi, Čelsi SRUŠIO Totenhem!

Autor:

Sport

04.02.2021

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Čelsija savladali su u gostima Totenhem sa 1:0 u okviru 22. kola Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tragičar... Erik Dajer

Ovo je prvi trijumf za Tomasa Tuhela na klupi "Plavaca" na gostujućem terenu, dok je Murinjov tim nastavio sa jezivim partijama.

Utakmicu je odlučila GLUPA reakcija Erika Dajera, koji je bez ikakve potrebe sa zemlje srušio Tima Vernera, pa je sudija Andre Mariner morao da pokaže na belu tačku. Žoržinjo je preuzeo odgovornost i preciznim udarcem savladao Ljorisa.

Čelsi je imao daleko veći posed u prvom poluvremenu, ali osim tog gola posle neshvatljive greške Dajera nije stvorio neku stopostotnu šansu. Sa druge strane Totenhem je bio baš loš i jedva je uspeo da napravi nekoliko izleta na protivničku polovinu.

Sparsi su nešto angažovanije krenuli u drugom poluvremenu, ali bez ikakve kreacije u igri nisu mogli da stvore nijednu šansu. Čelsi je imao nekoliko opasnih napada, a najbolju priliku promašio je Maunt, kome je udarac maestralno odbranio Ugo Ljoris.

Ubacio je Murinjo Lamelu i Mouru i tad je domaćin konačno krenuo da igra. Lamela je imao sjajan pokušaj, ali je Mendi još bolje odbranio. I posle toga mogao je Totenhem do boda, Orije je sjajno centrirao, a Vinisijus je maltene neometan sa pet metara glavom promašio gol Čelsija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoržinjo postiže jedini gol na meču

Nastavljao je Totenhem sa napadima, a poslednju šansu propustio je Son u trećem minutu nadoknade, kada je iz dobre pozicije šutirao preko gola.

Čelsi je ovim trijumfom prestigao Totenhem i sad je na šestom mestu, dok su Sparsi osmi sa tri boda i mečom manje od večerašnjeg rivala.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading