TUHELE, DOBRODOŠAO U KLUB: I "novi kolačić" u Premijer ligi NA METI MURINJA, "Specijalni" tvrdi - PREMIJER LIGA JE MAČIJI KAŠALJ!

Autor:

Sport

04.02.2021

13:11 >> 21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žoze Murinjo čuven je po tome što bi sa biljkom u saksiji mogao da se posvađa, a kamoli sa čovekom, pa nimalo ne čudi informacija da se "Specijalni" uhvatio u koštac sa novim menadžerom Čelsija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo zaratio je rečima sa novim strategom Čelsija

Murinjo, čija se aura i dan danas oseća na "Stamford Bridžu" posle nerealnih visina koje je sa "plavcima" dostigao, na sebi svojstven način poželeo je dobrodošlicu Tomasu Tuhelu u Premijer ligu.

Portugalac je razgovarao sa medijima uoči okršaja njegovog Totenhema sa Čelsijem (21h), pa je razložio da vođenje Abramovičevog kluba ustvari uopšte nije teško!

- Mislim da uopšte nije teško voditi Čelsi. Pa pogledajte samo moj učinak, osvojio sam tri titule, očigledno je da nije toliko teško - od starta je provocirao legendarni Žoze.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo poigrava se sa Tuhelom pred još jedan londonski derbi

On je tokom dva mandata u Londonu zaista doneo klubu tri titule, dok prva i dalje važi za jednu od najdražih u srcima poštovaoca Premijer lige.

Sada ide protiv voljenih "plavaca", ali je Murinjo uvek bio model profesionalca, pa Tuhela pokušava da poremeti pred vitalan duel u trci za Ligom šampiona.

U slučaju da ga je strefila amnezija, Murinjo je Tuhela podsetio na uspehe svojih predaka, u isto vreme nagoveštavajući da Nemac nije istog kalibra.

- Karlo Anćeloti je bio šampion sa Čelsijem. I Antonio Konte je bio šampion sa Čelsijem. Ja sam bio šampion sa Čelsijem. Jel kapirate kuda idem? Ne, uopšte nije teško biti menadžer Čelsija, kolko god neko to pokušavao tako da prestavi - nastavio je "Specijalni".

Bilo da je vernost prema Abramoviču u pitanju, ili pak samo rivalitet, nije jasno, ali jeste da Portugalac zaista voli da se igra sa protivnicima. 

Nastavio je nešto umerenije, pa je govorio o težini Premijer lige i kvalitetu potrebnom da se menadžeriše u engleskoj eliti.

- Trener postaje elitan tek kada napravi uspeh u top ligama, ligama sa različitom dimenzijom. Najveći izazov za trenera je upravo takav zadatak, a Premijer liga definitivno je nateži zadatak od svih - zaključio je Murinjo.

 

 

 

Dok je Portugalac bio na ratnom putu, Tuhel, koji u Bundesligi i Ligi 1 ima pomenuto iskustvo, ima i pet trofeja (Kup Nemačke, Kup Francuske, Kup de la Lig i dve titule u Francuskoj), nešto je ležernije govorio o duelu Totenhema i Čelsija, kao i o svojoj aklimatizaciji na Ostrvu.

- Murinjo je jedan od najboljih menadžera na planeti. To je potvrdio i u Totenhemu, gde je napravio veoma kompetitivan tim. I ja volim da se takmičim baš kao i on, pa će ovo biti zanimljiv izazov. Da li je naš okršaj sudar kultura? Ne znam, ali znam da je Žoze pobednik i da želim da njegov mentalitet usadim u svoje igrače. Na najvišem nivou smo fudbala, a tu uvek treba pokušavati sve kako bi uspeli - dodao je Tomas Tuhel.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tomas Tuhel raduje se okršaju sa "Specijalnim"

Spremite se, bliži nam se još jedan žestoki londonski derbi!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading