Dr Ristić DAO NADU očajnim navijačima: STADIONI BEZBEDNIJI OD AUTOBUSA!

Autor:

Sport

04.02.2021

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svakom ljubitelju sporta i te kako nedostaje publika na tribinama arena i stadiona širom sveta, ali neki smatraju da su drastične mere koje su do toga dovele postale nepotrebne nakon poboljšanja situacije sa koronavirusom.

RepublikaFoto: Starsport
Kako tvrdi Dr Ristić, stadioni su bezbedniji od autobusa, ako se poštuju pravila

Jedan od njih je Dr Miljko Ristić, predsednik medicinske komisije FSS, koji ističe krajnje neverovatnu činjenicu.

Kako tvrdi, nigde nije lakše sprovesti mere zaštite nego na stadionu.

Ako negde mogu da se sprovedu mere zaštite, to je stadion. Manji rizk je nego u autobusu gde se na malom prostoru vozi 50 ili više ljudi. Naravno, potrebno je da se obezbedi distanca između gledalaca od dva do četiri meča. Ne mora da bude 15.000 navijača, al da nijedan gledalac ne može da uđe nema nikakve logike - istakao je Ristić.

"Delije" će bez sumnje biti ekstatične posle ovakvih tvrdnji jednog od cenjenih medicinskih stručnjaka, pa se mnogi sigurno nadaju da će protiv Milana za dve nedelje moći Italijanima da prirede doček "kakav dolikuje" posle tolikog odsustva sa tribina.

RepublikaFoto: Starsport
Navijači crveno-belih željni su Marakane, ali da li će krizni štab dozvoliti navijače protiv Milana?

Ipak, ne treba previše nade gajiti da će to da se realizuje, pošto i Srbija i UEFA moraju da odobore sve mere i slično.

Dok UEFA dozvoljava do 30% posećenosti u poslednje vreme, krizni štab tvrdi da nije bezbedno, pa se ne zna koja će struja preovladati do utakmice sa "rosonerima".

- Teško je izmeniti za kratko vreme svest navijača. I među nama medicinskim radnicima ima nepoštovanja preporuka. Realno gledajući situaciju klub može i mora da obezbedi da se napravi distanca... Na navijačima je da procene koliko će biti odgovorni, brinuti o sebi i drugima. Fudbal i sport nemaju draž i gube smisao bez publike - dodao je Ristić.

"Delije" bez sumnje žele šansu da dokažu da stručnjak nije upravu, ali da li će je dobiti? To je misterija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading