LEGENDA ZVEZDE I PARTIZANA PORUČUJE: Crveno-beli PROLAZE Milan, pod jednim uslovom!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

02.02.2021

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počelo je odbrojavanje. Posle više od mesec dana narednog vikenda lopta će se ponovo zakotrljati u Superligi, a tim povodom, u razgovoru za Srpski telegraf legendarni golgeter večitih rivala Milko Đurovski (58) analizirao je pripreme Crvene zvezde i Partizana u Turskoj, ali i njihove trenere, pojačanja i šanse u šampionskoj trci.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa prethodnog večitog derbija

Crveno-beli su na pet mečeva u Beleku ostvarili četiri pobede i remi sa Šahtjorom (bez primljenog gola), dok je "parni valjak", uz četiri trijumfa, zabeležio poraz i od ruskog Rubina. Međutim, Đurovskog to ne zavarava.

ONO PRAVO TEK SLEDI

- Prijateljske utakmice su jedno, a takmičarski mečevi nešto sasvim drugo. Dobro je pobeđivati, to podiže samopouzdanje, ali pripreme služe da se isprobaju igrači i taktika. Meni, kao zvezdašu, ali i partizanovcu, drago je što pobeđuju, ali tek sada sledi ono pravo - kaže Milko za naš list.

Večiti nisu mnogo menjali sastave, kosturi timova su sačuvani.

- Sada je mnogo teško zadržati tim na okupu, ali samo tako se može napraviti neki veći rezultat. Sećam se razgovora sa Ljubišom Tumbakovićem pre nekoliko godina na pripremama Partizana u Sloveniji. Pitam ga: "Šta ti se desilo sa ekipom od prošle sezone", kaže: "Milko, ne pitaj me ništa, sve se promenilo, ne znam nijednog igrača." Sada se sve vrti oko para, ako ne prodaješ, ne možeš da živiš - dodaje Milko.

RepublikaFoto: youtube.com/Nebojsa Petrovic

Pod lupom čuvenog napadača beogradskih rivala nalaze se i treneri Dejan Stanković i Aleksandar Stanojević.

- Dobra je stvar što se Deki vratio. Mogao bi da ostane barem četiri-pet godina. On je ime, neće ga terati ako izgubi nekoliko utakmica. Što se Partizana tiče, u nekim situacijama mi se baš ne sviđa, sve jedni te isti se vrte. Stanojević je bio dobar u prvom mandatu, a sada ne znam. Sa Savom Miloševićem crno-beli su bili dobri - ističe Milko.

BEZ IZNENAĐENJA

Crvena zvezda domaći šampionat (19. kolo) nastavlja u nedelju gostovanjem u Novom Pazaru (13.00), dok Partizan, koji zaostaje devet bodova, dan ranije dočekuje Napredak (17.00).

- Zvezda mora da izgubi tri-četiri utakmice, a Partizan da dobije sve. Smatram da Zvezda ne može da izgubi tri utakmicu u prvenstvu i da se igra još 50 kola! Partizan se ne pita mnogo. Igra se i derbi, ali devet bodova je velika prednost. Crveno-beli neće dozvoliti iznenađenje. Zvezda je na višem nivou od Partizana trenutno. U Humskoj su stalno neke promene, te treneri, direktori, predsednici... Oba kluba su u mom srcu, ali Zvezda je prva ljubav, a, znate kako kažu, prva ljubav zaborava nema - zaključio je Đurovski.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Milanu dajem 35 odsto šanse

Fudbalere Crvene zvezde očekuju i obaveze na evrosceni, u dvomeču šesnaestine finala Lige Evrope protiv Milana 18. i 25. februara.

- Naravno da ima nade za Zvezdu. Milan nije neka ekipa iako su prvi u Italiji i imaju Rebića, Ibrahimovića i Mandžukića. Zvezda može da prođe jedino ako se ne uplaši. Procentualno, mojim crveno-belima dajem 65 odsto šanse za prolaz, a Milanu ostalih 35. Nije to onaj slavni klub iz prošlosti, gledao sam ih nedavno protiv Mihine Bolonje. Šteta što neće biti publike na Marakani, na njoj niko lako ne može da pobedi - kaže Đurovski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading