TERZIĆ PRAVO U METU: Probudio sam Dejana Stankovića u ponoć i morao sam da mu kažem...

Autor:

Sport

31.01.2021

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je na teme koje ovih dana zaokupljaju fudbalsku javnost.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Zvezdan Terzić

Čelnik crveno-belih u izjavi za Arenu sport dotakao se broja pravila o strancima u Superligi, reakciji trenera Partizana Aleksandra Stanojevića, pojačanju iz Italije Filipu Falku, potencijalnom iz Nemačke Aleksandru Dragoviću, ali i drugim.

Pravilo stranaca je podiglo prašinu poslednjih dana.

- Poslednjih godinu dana nismo imali kontakt sa ljudima iz FSS na tu temu, iznenađen sam reakcijom Stanojevića, koga jako cenim. To je bila preterana reakcija iz drugih razloga. Zvezda se, to smo jasno govorili prošle godine, zalaže za povećanje broja stranaca i to je moguće samo na kraju sezonu. Oni koji klubovi ne mogu da isprate to neka ostanu sa domaćim igračima- počeo je Terzić.

On je dodao da Zvezda ima potrebu za takvim da bi bila konkurentnija u Evropi.

- Teško možemo da budemo konkurentni u Evropi. Smanjen je broj stranaca sa šest na četiri, uz prostor da se mladi afirmišu. Svedoci smo da kada igraju Inter i Milan da na terenu budu 22 stranca, isto tako i u Premijer ligi. Ksenofobija nigde ne vodi, moramo da pratimo evropske trendove. Mislim da ima prostora da se uveća broj na leto. Bez razloga se digla tenzija.

 

 

 

On se osvrnuo i na poteze u prelaznom roku.

- Zadovoljan sam, vratili smo Srnića, došli su Bakajoko i Falko. Mediji najavljuju Falka kao 'Italijanskog Mesija'. Zvezda davno nije dovela tako kvalitetnog stranog igrača. Potreban nam je, može da reši na malom prostoru, što će biti od koristi u Superligi. Takođe, slažemo kockice za kvalifikacije na leto. Cilj nam je plasman u Ligu šampiona, iako nemamo ništa protiv Lige Evrope.

Dokle se stiglo u pregovorima sa Srbinom iz Beča Aleksandrom Dragovićem, sadašnjim članom Bajer Leverkuzena?

RepublikaFoto: Starsport

- Mislim da ćemo se dogovoriti. Pričali smo juče sa Dragovićem, isto i sa njegovim menadžerima. Nesporna je njegova želja da dođe i na dobrom smo putu da realizujemo posao u narednom periodu. Da od juna startuje sa nama. Optimista sam- dodao je.

O Milanu, rivalu u šesnaestini finala Lige Evrope.

- Pretiti Milanu nije primereno, sportski, niti fer-plej. Sportski je nadati se, posebno kada nosite dres Zvezde. Neće biit lako Milanu, nadamo se da možemo da prođemo. Jesu krupne reči, ali tamo moramo da razmišljamo. Probudio sam u ponoć Dejana Stankovića i morao da mu kažem koliko sam zadovoljan. Uveren sam da će biti isti trener kao što je igrač. Mnogo je podigao ekipu. Ovakav tim nismo imali 15, 20 godina- zaključio je.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading