CRVENO-BELI IMAJU VELIKI VETAR U LEĐA: Legendarni Robi SVIM SRCEM uz Zvezdu protiv Milana!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

30.01.2021

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hiljade srca za vas kuca, baš kao u navijačkoj pesmi. Mnogima će zalupati jače u duelu Crvene zvezda i Milana u Ligi Evrope, a među njima je i Robert Prosinečki (52), legendarni fudbaler crveno-belih.

RepublikaFoto: Starsport
Robert Prosinečki

Osim o voljenom klubu, Veliki Žuti u intervjuu za Srpski telegraf govori još i o prezaduženoj Barseloni (1,2 milijarde), takođe bivšem klubu, Mesiju, ali i potecijalnim kandidatima za selektora Srbije.

Poziv našeg lista Prosinečki je primio u Srbiji, gde je došao na jedan dan da se vidi sa prijateljima.

Ima li Zvezda šanse da izbaci Milan?

- Biće to zanimljiv dvomeč. Svedoci smo da se Milan ove sezone nekako vratio na pravi put. Vraćaju se na staze slave kada su bili najbolji. Očekujem interesantne utakmicu, šteta samo što verovatno neće biti publike, bio bi to spektakl. Ne znam da li ću doći na utakmicu u Beogradu, zavisi od posla i da li ću tada biti slobodan. Mom bivšem klubu neće biti lako da ostvari pozitivan rezultat, ali šansa uvek postoji.

Možemo li da vas očekujemo na Marakani?

- Ne znam da li ću doći na utakmicu u Beogradu, zavisi od posla i da li ću tada biti slobodan. Ono što je sigurno jeste da ću svim srcem navijati za Zvezdu.

Barselona duguje milijardu evra, hoće li se izvući?

- Ako me pitate da li će Barselona bankrotirati, iskreno, ne verujem u takav scenario. Sigurno da situacija nije dobra, da su vremena teška, pogotovu zbog pojave koronavirusa, koji je uticao na sve. Čisto sumnjam da će propasti iako situacija nije lagana. Ne znam kako će se izvući, problemi postoje, svedoci smo toga, ali Barselona je najveći fudbalski klub na svetu, neko rešenje će se sigurno pronaći. Da li će uzeti kredite od banke ili nešto drugo, videćemo.

RepublikaFoto: Starsport

Priča se i da će Lionel Mesi u PSŽ.

- Barselona će i bez Lionela Mesija ostati Barselona. Ništa se neće desiti, nastaviće da igraju i postižu rezultate, siguran sam u to. Svakako da bi njegov odlazak napravio određene probleme jer je Argentinac nesumnjivo jedan od najboljih fudbalera sveta, ako ne i najbolji. Barselona bez njega u timu neće biti ista. On im mnogo znači, motor je tima već godinama, i to ne samo u igračkom smislu već je postao sinonim i imidž kluba. Pitanje je da li će zbog finansijskih problema biti u mogućnosti da ga zadrže.

Pratite li situaciju oko selektora Srbije? Piksi i Milojević su glavni kandidati.

- Svima su nam poznati Piksijevi fudbalski, ali i trenerski kvaliteti svih ovih godina i o tome ne treba mnogo pričati. Takođe, Vladan Milojević je napravio sjajne rezultate sa Zvezdom, ima dobru reputaciju, a pokazuje se i u Saudijskoj Arabiji. Ne sumnjam da će čelnici Fudbalskog saveza Srbije doneti najbolje rešenje - zaključio je Prosinečki.

RepublikaFoto: Starsport

Ja selektor Srbije? Samo hoću da uživam

Ima li možda šanse da vi sednete na klupu "orlova"?

- Ne bih o tome. Trenutno sam slobodan, nisam bio u Beogradu dve godine, uživam s prijateljima i u ovom momentu samo o tome razmišljam.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading