NJEGOVA AMBICIJA ŠOKIRALA SVET: Iskusni stručnjak najavio BORBU ZA LIGU ŠAMPIONA!

Autor:

Sport

30.01.2021

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejvid Mojes bolje od mnogih zna šta znači pad sa fudbalskih visina, ali sada u Vest Hemu piše novo, uspešnije poglavlje nego prethodnih godina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Vest Hema briljiraju ove sezone, pa je njihov trener sve ambiciozniji

Skoro 11 godina od kada je isto radio sa Evertonom, Mojes sa Vest Hemom pretenduje da se plasira u Ligu šampiona!

Trostruki menadžer godine u Premijer ligi, Mojes nikada nije krio svoju ambiciju. Upravo ga je ona odvela u Mančester junajted i ka najgorem periodu u karijeri, ali ga je ona i vratila sa samog ponora penzionisanja.

Nakon četiri neuspela angažmana, gde se ni na jednom zadatku nije zadržao duže od godinu dana, Škot deluje kao da je pronašao novi dom u Vest Hemu.

Iako im je bila predviđena borba da ostanu u ligi, "Čekićari" ne samo da su nadmašili očekivanja, već zauzimaju petu poziciju u engleskoj eliti.

Sutra izlaze na megdan Liverpulu, ali za razliku od šampiona Vest Hem pred ovaj meč ima sjajnu seriju od čak šest vezanih pobeda, pa im dišu za vratom sa svega dva poena manje od "crvenih".

Iako je kritikovao klub što su njegovom prethodniku Maurisiju Pelegriniju dozvolili da potroši 175 miliona funti, ne krije želju da napravi ozbiljan projekat u Istočnom Londonu.

- Veoma sam ambiciozan. Želim evropski fudbal. Želim da se nadmećem sa drugim elitnim menadžerima i elitnim klubovima, kao što sam činio i u drugim klubovima. Trenutni zadatak je da Vest Hem počne redovno da se takmiči sa najboljima - istakao je Mojes u razogovoru za "Sun".

Ne veruje da mogu u Ligu šampiona ove sezone, ali već sledeće, što da ne?

- Mislim da je preambiciozno očekivati Ligu šampiona ove sezone, ali neću prestati da sanjam. Znam da je čudna sezona, ali je dobar znak što u vanrednoj situaciji igramo dobro, tako da me raduje što više ne pričamo o Vest Hemu kao klubu koji se bori za protiv relegacije - dodao je bivši menadžer Evertona i Junajteda.

RepublikaFoto: instagram.com/westhamlatest
Mojes je Vest Hem popeo na 5. mesto, dva poena iza Liverpula!

Ne želi da razočara navijače, ali je veoma optimističan.

- Verujem da možemo do vrha, samo se pazim da ne obećam navijačima nešto što ne mogu da ostvarim - zaključio je iskusni Škot.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading