VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Promenjeno pravilo o OFSAJDU, za sve je kriv JEDAN gol!

Autor:

Sport

26.01.2021

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novine u Premijer ligi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa meča Sitija i Vile

Premijer liga je promenila interpretaciju pravila o ofsajdu posle kontroverznog vodećeg gola za Mančester siti na meču sa Aston Vilom.

Siti je pobedio sa 2:0, a sporna je bila situacija iz 79. minuta pri rezultatu 0:0.

Rodri se vraćao iz dubokog ofsajda, a onda je okrao loptu Tajronu Mingsu i prosledio je Bernardu Silvi koji je postigao vodeći gol.

Menadžer Aston Vile Din Smit je isključen pošto je protestovao kod sudije Džonatana Mosa.

VAR je potvrdio gol, ali je posle toga došlo do velikih rasprava oko toga da li je tako nešto u duhu pravila fudbalske igre. UEFA, IFAB i Udruženje sudija u Premijer ligi su posle sučeljavanja mišljenja došli do zaključka da je pravilo neophodno promeniti.

Ubuduće, u situacijama kada igrač, kao što je učinio Rodri, bude napao s leđa protivničkog igrača, vraćajući se iz ofsajd pozicije, biće sviran ofsajd.

Pravilo sada kaže - "bude li igrač koji je u ofsajd poziciji pokušaao da utiče na protivničkog igrača koji svesno želi da nastavi sa igrom, sudije treba da daju prioritet tome što je na nedozvoljen način napadnut protivnik sa loptom i dosude ofsajd. Na taj način igrač u ofsajdu utiče na sposobnost igrača da odigra loptu i da nastavi sa igrom, te se to mora sankcionisati".

Aston Vili će to biti slaba uteha, jer se rezultat ne može promeniti, ali će svakako biti dobro zbog situacija koje bi ubuduće mogle da se ponove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading