HIMKI PRED KOLAPSOM, JOVIĆ BLIZU OTKAZA: Tim koji je korona najjače desetkovala OTPUSTIO NBA ZVEZDE...

Autor:

Sport

23.01.2021

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budućnost srpskog plejmejkera u Rusiji daleko je od sigurne.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Jonas Jerebko (sredina) i Greg Monro napustili su Himki

Gotovo je tužno videti nekada moćni i bogati Himki kako usamljeno hramlje daleko na dnu tabele Evrolige sa svojim skorom od 2-19, ali šta će, život je okrutan, pa je korona njih najgore od svih evropskih klubova zahvatila.

Toliko je loša situacija u klubu, kako logistički, tako i finansijski, da su Šved, Jović i kolege ostali bez dve velike uzdanice i bivše NBA zvezde.

Naime, i Jonas Jerebko i Greg Monro napustili su predrgrađe Moskve.

Jerebko napušta klub iako je bio bedem ekipe kada Evroliga Rusima nije davala da se takmiče zbog kritičnog stanja sa virusom.  Poslednjih mesec dana postepeno mu se smanjivala uloga, pa je na kraju sporazumno raskinuo saradnju sa Himkijem.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Jerebko je bio tu za Himki kada im je bilo najteže, a oni su ga nagradili otkazom...

Problem u pronalaženju nove radne okoline ne bi trebao da ima, ipak još uvek igra na visokom nivou i beleži 11,4 poena po utakmici (sa šutem za tri od 41%), pa se čak nagađa da bi mogao nazad u NBA, i to u voljeni mu Golden Stejt, gde je proveo najbolje godine karijere. 

Monro je stigao kao ultra-pojačanje iz Minhenskog Bajerna, ali veru nije opravdao. Najpre je imao koronu, da bi potom počeo da beleži 20 neimpresivnih minuta po utakmici. Poslednja dva meseca jedva je igrao, pa klub napušta sa prosecima od 10,3 poena, šest skokova i 1,4 asistencije.

RepublikaFoto: Starsport
Greg Monro mogao bi da bude od koristi i Partizanu i Zvezdi, kao i većini evropskih klubova

Za njega povratka u NBA po svim prilikama neće biti, ali bi mnogim klubovima širom Evrope, uključujući i Partizan i Zvezdu, mogao da posluži čovek njegove veličine i pedigrea. 

Najveća misterija u preostalom sastavu Himkija jeste Stefan Jović, genijalni plejmejker koji se i dalje oporavlja od stravične povrede kolena koja ga je zadesila pri kraju prošle sezone. 

Srbin kada igra, igra spektakularno, on i Šved savršena su kombinacija odbrane i napada na bekovskim pozicijama, pa bi trebao da je bezbedan tokom ove čiste. 

 

Ipak, ako Himki ima finansijske probleme, njegov ugovor drugi je najvredniji posle Švedovog, pa bi rekorder Evrolige po asistencijama na jednoj utakmici (19) veoma brzo mogao da pronađe novi klub.

Ukoliko do toga ne dođe, Stefan Jović mogao bi da dobije mnogo više odgovornosti, što bi mu dozvolilo da se istinski pokaže kao dostojan naslednik Miloša Teodosića na poziciji najboljeg pasera Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading