NOVA VATRA GORI POD FILIPOVSKIM: Trener Partizana NAOŠTREN pred okršaj sa FMP-om!

Autor:

Sport

23.01.2021

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan će od 19 časova ugostiti FMP u sklopu ABA lige, kada će crno-beli imati priliku da po prvi put vide na šta liče bez Kodija Milera-Mekintajera.

RepublikaFoto: Starsport
Sašo Filipovski željan je dobre košarke protiv FMP-a

Partizan je u problemima, skoro da je izgubio realne šanse da se plasira u plej-of ABA lige, ali sigurno neće odustati. Prvi sledeći meč biće mu protiv FMP-a kod kuće, a poznajući kakav je odnos između ovih klubova, neće nedostajati motiva ni jednima ni drugima u duelu koji se igra od 19 časova.

Iako je Evrokup logično prioritet, svaka pobeda u ABA ligi i te kako je vredna.

Crno-beli će pokušati bez Kodija Milera Mekintajera da nadigraju "Pantere", a stvar koja dodatno raduje je da sada ima prostora da neko preuzme odgovornost, upadne u veću ulogu i iznadi Filipovskog i "Grobare". Amerikanac je inače na izlaznim vratima u klubu, samo se čeka papirologija.

Jasno je da će Džoš Perkins dobiti veću ulogu i protiv FMP-a i u nastavku sezone, polako se uigrava sa ekipom, a u slučaju da ne vidimo Alekseja Nikolića na poziciji jedan, verovatno će Perkinsu pomagati Ognjen Jaramaz.

RepublikaFoto: www.eurocupbasketball.com
Džoš Perkins preuzeće Mekintajerovu ulogu, bar za sada

O narednoj utakmici Parnog valjka govorio je i trener Sašo Filipovski.

- Koncentrisani smo na to da odigramo dobru odbranu i popravimo greške koje smo pravili u prošloj utakmici. Igra FMP bazira se na 'pik end rolu' i igri 'jedan na jedan'. Igraju široko u napadu, pa će u ovom meču osnove u odbrani biti vrlo važne. Moramo da se borimo za skok u napadu, želim da što više 'delimo' loptu i donosimo dobre odluke. Plejmejkeri moraju što brže i bolje da uvedu u igru saigrače - poručio je trener crno-belih Sašo Filipovski.

RepublikaFoto: Starsport
Sašo Filipovski u akciji

Dok je na zavidnom nivou poentirao, Mekintajer nije bio plej kakav Partizanu treba, nit je razigravao nit je donosio pametne odluke, pa se stiče utisak da je Slovenac na klupi zadovoljan njegovim odlaskom.

S obzirom da je Partizan izgubio tri od poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima, jako bi važno bilo crno-belima da na ovom susretu dođu do trijumfa i da se koliko-toliko konsoliduju pred važne utakmice koje im slede.

Naravno, u celoj priči i sam FMP ima svoje nade i očekivanja. Gubio je Partizan ove sezone i od Krke i od Borca, pa sigurno i Panteri vide negde svoju šansu na ovom susretu. Bojan Đerić, trener FMP, očekuje zahtevnu utakmicu iz energetskog i atletskog ugla, prenosi "Mozzart sport".

- Partizan je fizički veoma jak tim, projektovan za najviše moguće ciljeve. Potrudićemo se da još jednom izgledamo dobro protiv ekpe koja je favorit, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno. Nadam se i želim mojim igračima da uživaju u meču i da daju sve od sebe, što je sigurno i najvažnije - kaže Đerić.

RepublikaFoto: Photo: Buducnost VOLI
Košarkaši FMP-a spremni su za veliki izazov u vidu Partizana

Partizan u ABA ligi ima skor protiv FMP-a 19:5. Zanimljivo je da crno-beli na domaćem terenu, u regionalnoj ligi, imaju 11:0.

 

Utakmica između Partizana i FMP-a na programu je od 19 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading