POZNATI DAJU IMENA LJUBIMCIMA PO SLAVNIM SPORTISTIMA: Ono kad se pas zove Ibra, Mesi ili Enfild!

Autor:

Sport

20.01.2021

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Što više upoznajem ljude, to više cenim pse, poznata je izreka, a ovim kućnim ljubimcima nisu odolele ni poznate ličnosti, ali poseban zadatak je psu dati ime. Pojedinci su se odlučili da četvoronožnim prijateljima daju imena po poznatim fudbalerima, košarkašu ili stadionu, pa ćemo danas tako upoznati Enfild, Zlatana, Drogbu i Lebrona...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zlatan Ibrahimović

Prvotimac Reala Isko (28) stigao je u Madrid 2013. iz Malage, a sa sobom je poveo labradora po imenu Mesi, i to je izazvalo pomešane reakcije navijača "kraljevskog kluba".

KULTNI IDOLI

- Svom psu sam dao ime Mesi jer je Leo najbolji na svetu, baš kao i moj pas - objasnio je tada vezista. Još jedan čudan izbor imena napravio je fudbaler madridskog Atletika Markos Ljorente (25), koji je psa nazvao Enfild, po kultnom stadionu Liverpula. Inače, Španac je sa dva gola prošle sezone srušio "redse" upravo na tom terenu i izbacio ih u osmini finala Lige šampiona.

Ostajemo kod vezista, ali sada dolazimo do prekaljenih majstora ove igre, legendarnog Marka van Bomela (43) i Santija Kazorle (36), koji su svojim psima dali ime po Zlatanu Ibrahimoviću, fudbaleru Milana.

- Cenim Zlatanovu karijeru, igrali smo zajedno u Milanu i zato se moj pas zove Ibra - rekao je Van Bomel, dok se Kazorlin ljubimac zove Zlatan, najverovatnije zbog naklonosti prema Ibrahimoviću.

RASISTIČKI UDAR

Legendarni britanski voditelj Džeremi Klarkson (60), autor poznate emisije "Top-gir", koja se bavi pričom o automobilima, bio je svojevremeno na udaru javnosti po društvenim mrežama zbog rasističkog skandala. Naime, on je svom psu dao ime Didje Drogba, po nekadašnjem napadaču Čelsija, ali su ga borci za ljudska prava napali da time ponižava crnu rasu.

Za kraj, dolazimo do fudbalera Intera, ljubimac navijača nero-azura Nikolo Barela (23) takođe je vezista, kao i njegove prethodno pomenute kolege, ali se njegov pas ne zove po fudbaleru. Mladi Italijan je ljubimcu dao ime Lebron, po jednom od najvećih košarkaša svih vremena Lebronu Džejmsu, koji trenutno brani boje LA Lejkersa.

Marinov mops se zove Ceca!

Bivši kapiten Crvene zvezde Marko Marin (31) ima psa rase mops, kog je nazvao Ceca, po našoj folk divi Svetlani Ražnatović (47)! Nekadašnji reprezentativac Nemačke rođen u Bosanskoj Gradiški nikada nije krio da obožava Cecine pesme i zbog toga se odlučio da njegov ljubimac ponese to ime.

- Život bez Cece bio bi moguć, ali bi bio mnogo siromašniji - istakao je sadašnji član El Ahlija.

Vlasnik ime psa

Isko Mesi

Ljorente Enfild

Barela Lebron

Klarkson Didje Drogba

Van Bomel Ibra

Kazorla Zlatan

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading