UŽAS NA "MARAKANI"! Zvezda dovela PETOLIGAŠKE strance!

Autor:

Sport

09.01.2021

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo Mateo Garsija u dresu Arisa igra u prvoligaškom rangu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stadion "Rajko Mitić" - dom fudbalera Crvene zvezde

Crvena zvezda je prošle sezone osvojila novu titulu šampiona Srbije i igrala u grupnoj fazi Lige šampiona, ali navijači nisu zaboravili drugu stranu medalje. Naravno, u pitanju je prelazni rok jer su crveno-beli dres zadužila petorica stranaca. Naime, upravo oni je trebalo da donesu prevagu, a mnogi su postavljali pitanje da li je sportski direktor Mitar Mrkela "pao na ispitu" kada je angažovao Hosea Kanjasa (33), Tomanea (28), Matea Garsiju (24), Radživa van la Paru (29) i Žandera Santanu (32). Surova istina je otkrivena ove sezone jer sam pogled na naredne avanture famozne petorke posle kratkog perioda u Beogradu govori o njihovim kvalitetima jer su pojedini poput Žandera završili u petoj ligi, dok većina igra niželigaški fudbal.

RUPA BEZ DNA

Sigurno se mnogo puta čuli one opaske "Propao kao žeton" ili "Ni rođena majka ne zna gde igra", a koliko neko može da propadne, govori slučaj levog beka Žandera Santane. Brazilac koji je skrivio penal u Pireju igranjem ruke i tako Zvezdi oduzeo evropsko proleće prošle sezone sada je pronašao nove poslodavce posle godinu dana pauze. Defanzivac iz Brazila vratio se u domovinu, a posle igranja u nekadašnjem prvaku Evrope i sveta potpisao je za Internasional iz Limeire, koji se takmiči u lokalnom prvenstvu Pauliste, što vam dođe peti rang takmičenja!

RepublikaFoto: Starsport
Zvezdu je koštao proleća u Evropi - Žander

Trenutno je bez angažmana i Hose Alberto Kanjas, koji je na Marakanu stigao kao veliko pojačanje iz PAOK da bi osigurao vezni red tima koji je vodio Vladan Milojević. Ipak, jedino po čemu će navijači pamtiti iskusnog Španca je njegova proslava ulaska u Ligu šampiona na srpskom jeziku tokom vožnje tenkom.

BEZ MUNICIJE

Iako je trebalo da predstavljaju strah i trepet u ofanzivnom delu terena Crvene zvezde, Tomane i Radživ van la Para su trenutno u blagom padu jer "uživaju" u čarima drugoligaškog fudbala. Portugalski napadač trenutno je u turskom Samsunu, dok je holandsko krilo u španskom Logronjesu, a zanimljivo je da obojica imaju po tri odigrane utakmice, s tim što je Tomane dao i jedan gol.

RepublikaFoto: Starsport
Portugalac Tomane

Jedini koji igra u ozbiljnom klubu i prvoligaškom rangu takmičenja je argentinski vezista Mateo Garsija, koji se vratio u grčki Aris, iz kojeg je došao u Beograd. Južnoamerikancu ne pomaže ni stara slava u redovima žuto-crnih jer je do sada odigrao 11 mečeva i nema nikakav učinak, a čak će najverovatnije biti i kažnjen zbog ponašanja! Naime, nije došao na jedan trening, a klub iz Soluna želi da ga kazni oduzimanjem dvomesečne plate.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
MALI PERICA

09.01.2021 12:31

e moja zvezdo ako mislite da uvozite camuge onda bolje i da ne postojite. ja ovu omladinu nerazumem .jel vas nije sramota kada od 10 nasih igraca gol postigne neka uvezena camuga STIDITE SE

moze to i bolje

09.01.2021 22:20

Šampionat Pauliste je prvenstvo drzave Sao Paulo, koja je jedna od 26 država FR Brazil. Nema nikakvu gradaciju sa drzavnim prvenstvom Brazila, pa samim tim ne moze biti ni 3. a ni 5. rang takmičenja. Inače u ovom prvenstvu igraju neki od najpoznatijih timova Brazila - Santos, Sao Paulo, Korintijans i Palmeiras, te se može reći da Internasional Limeira igra u 1.ligi jednog od najjačih prvenstava po državama. Srdačan pozdrav