Zavirite IZA KULISA ZVEZDINE "TRANSFER MAŠINERIJE": SD crveno-belih OTKRIO VELIKE PLANOVE!

Autor:

Sport

07.01.2021

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge je verovatno zanimalo kako funkcioniše unutrašnja "mašinerija" Crvene zvezde. Kako se donose odluke? Ko ih donosi? Kako se biraju pojačanja? Na to i razna još pitanja odgovore je dao sportski direktor kluba Mitar Mrkela u razgovoru sa "Politikom".

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
"Vrhovna komanda" Crvene zvezde sa bivšim trenerom Vladanom Milojevićem

Crvena zvezda u petak počinje pripreme za nastavak sezone, a na okupljanju prvog tima pojaviće se i dvojica pojačanja - Slavoljub Srnić i Aksel Bakajoko.

S obzirom da prelazni rok traje sve do 8. februara moguće je da će ih biti još, spominju se Duško Tošić, Marko Jevremović i još neka imena, a sportski direktor Mitar Mrkela objasnio je ko se najviše pita kada su u pitanju dolasci fudbalera.

 

 

 

U intervjuu za "Politiku" pojasnio je da Crvena zvezda ima skaut službu koja prati igrače tokom čitave godine, a fokus je na čitav region, a i šire.

- Naravno, imamo skaute i u onim zemljama gde smatramo da nam je to od interesa. Pratimo italijansku Seriju A, pa i Seriju B, gde ima veoma zanimljivih igrača. Tu su i brojni analitičari koji vredno rade - počeo je Mitar Mrkela.

RepublikaFoto: Starsport
Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela

Nije se okolišalo, već pravo u meso - upitali su Mrkelu da li on, Stanković ili Zvezdan Terzić donosi odluke.

- Ja sam, kao sportski direktor dužan da predložim nova rešenja, i to na osnovu slike koju mi sa terena daju skauti. Na kraju, direktor Zvezdan Terzić i trener Dejan Stanković i ja donosimo odluku koja je u najboljem interesu kluba. Sve što radimo, radimo timski i to za sada donosi odličan rezultat - jasan je sportski direktor Zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Terzić, Mrkela i Dejan Stanković zajedno donose sve odluke o pojačanjima, kaže SD

Sloga je ključ kada su odluke o transferima u pitanju, pa su iz "Politike" pitali Mrkelu oko koga su se dogovorili ove zime, i da li će uopšte biti pojačanja.

- I ove zime ćemo pokušati da se pojačamo, u želji da stvorimo tim za obaveze koji nas očekuju u 2021. godini. Najpre angažujemo igrače iz naše omladinske škole i Grafičara, naše filijale. A ako nismo zadovoljni tim ponuđenim kvalitetom, onda pojačanja tražimo dalje - objasnio je Mrkela.

Dodao je da će se prvom timu priključiti Nikola Stanković i Ričard Odada iz Grafičara.

Sa strancima smatra da su crveno-beli pogodili, te da su Kanga i Falćineli dodali željeni aspekt igri. 

RepublikaFoto: Starsport
Mrkela je veoma zadovoljan Falćinelijem i ostalim strancima koje je Zvezda dovela

Za Aleksandra Kataija, koji je takođe letos stigao, rekao je da je najbolji igrač Zvezde prošle jeseni.

- Formirali smo i afirmisali dosta novih i mladih igrača, čija će cena na tržištu samo rasti. Takođe, nismo pogrešili sa strancima, koji i danas prave razliku u prvenstvo. Organizacioni, podigli smo klub na viši nivo i to pre svega zahvaljujući Zvezdanu Terziću - zaključio je Mitar Mrkela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading