BIBRAS NATHO O DOMOVINI, RELIGIJI I ČERKEZIMA: Čerkez sam, musliman i ponosni kapiten Izraela!

Autor:

Sport

02.01.2021

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vezista Partizana Bibras Natho (32) sinonim je za evropsko iskustvo, ali i multikulturalnost. Bibras je 2018. postao prvi musliman koji je poneo kapitensku traku Izraela, a pripada narodu Čerkezi.

RepublikaFoto: Starsport
Bibras Natho

U Izraelu živi oko 4.000 Čerkeza, u svega 26 porodica, pa može da se kaže da je jedan od najpoznatijih predstavnika svog naroda u svetu.

- Postao sam kapiten Izraela 2018. To je najbolji trenutak u mojoj karijeri. Čast mi je što sam postao prvi musliman koji je uspeo u tome. Time je rečeno mnogo. Danas u svetu ima dosta rasizma. Nije laka situacija u Izraelu... Muslimani, Jevreji, hrišćani. Naša zemlja je pokazala da nije bitno odakle si, u fudbalu nema mesta rasizmu. Bio je to san moga oca. Ponosan sam što sam uspeo u tome - rekao je Natho za Srpski telegraf.

O svom narodu ispričao je da ga odlikuje poštovanje sebe i drugih i otkrio da se nada da će jednog dana imati svoju državu.

- Mi smo muslimani. Živeli smo u Rusiji i Kavkazu. Posle rata smo otišli i danas smo razbacani po svetu. Nemamo svoju državu. Turska, Rusija, Izrael. Trudimo se da budemo povezani, da nastavimo tradiciju, da učimo decu jeziku. Najvažnije nam je poštovanje. Poštujemo sve i želimo da nas i ostali poštuju. Nadam se da ćemo jednog dana imati svoju državu - istakao je Natho.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading