KAKAV KRALJ: Deda Mraz OSNOVAO FUDBALSKI KLUB!

Autor:

Sport

22.12.2020

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Praznici su obično vreme kada su svi vedri, čili i veseli, pa se nadamo da će vam ova simpatična priča iz Finske naterati barem osmeh na brk.

RepublikaFoto: Instagram/printscreen
U Finskoj Deda Mraz gospodari fudbalom!

Da, dobro ste pročitali, Deda Mraz ima svoj fudbalski klub!

Iako je Sveti Nikola samo figurativno na funckiji predsednika, "Santa Claus FC" trudi se da što više moguće živi u prazničnom duhu.

Osnovani su 1992. u Laplandu, a od tada ovaj klub širi radost širom Skandinavije.

Dresovi su im crveno-belo-zeleni, u skladu sa novogodišnjim dekoracijama i odelom Deda Mraza, dok im je čovek koji donosi deci poklone maskota, pa često pored aut-linije dopunjava svoj spisak onih koji su bili dobri i onih koji su bili loši.

Najviši rang koji su ikada dostigli ovi polu-profesionalci bio je treći rang takmičenja u Finskoj, ali to svejedno nije njihov cilj.

Za klub igraju studenti i lokalci koji održavaju obližnji Božićni vašar, kao i poštari koji dobijaju "pisma od Deda Mraza".

Njihova dobrodušnost pročula se po planeti, pa sad pokazuju humanost učešćem u raznim humanitarnim akcijama.

Od prodaje dresova daju novac UNICEF-u, dok su čuveni po zalaganju za decu u teškim životnim uslovima.

Čak su 1997. igrali meč sa Kristal Palasom koji je privukao više od pet hiljada gledaoca.

Teren im se nalazi u Rovaniemiju, okružen šumom, irvasima i Severnim Svetlima, pa ne čudi da igraju u nehumanim uslovima, često po temperaturama od -3 i niže.

Uprkos svemu, Ralf Vunderlih, njihov trener, veoma je zadovoljan svojim poslom.

- Ako volite Božić koliko mi volimo Božić, ovo je pravo mesto za vas. Na drugim mestima nas često ugnjetavaju kada želimo da slavimo praznike duže nego što "treba", pa ako vam je to problem, dođite kod nas, kod nas bez ustezanja slavimo Božić cele godine - veselo je istakao ovaj Finac.

 

Za kraj je Vunderlih pokazao i čuvenu finsku vickastost, pa je poručio znatiželjnima:

- Samo da znate, nije Deda Mraz stvarno predsednik kluba, pa ukoliko zbog njega dolazite, budite spremni za to - zaključio je šef struke FK Deda Mraza. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading