Zar toliko brzo? POZNATA BUDUĆNOST SELEKTORA SRBIJE!

Autor:

Sport

14.12.2020

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tek što je napustio klupu reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković već je u pregovorima da se vrati klupskom fudbalu.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubiša Tumbaković mogao bi karijeru da nastavi u Kini

Iako je njegov mandat na klupi Srbije završen neuspehom u baražu za EP i u Ligi nacija, bivši trener Partizana interesantan je jednom klubu iz Kine.

Ako je verovati saznanjima "Mozzart sporta", Guanžu R&F planira da posle otpuštanja Đovanija van Bronkhorsta dovede iskusnog Srbina.

Tumbaković je navodno voljan, pa bi posao mogao da bude završen u sledećih nedelju dana.

U slučaju da Tumbaković stvarno završi u Kini, zauzeće klupu koju je od 2015. do 2019. sa velikim uspehom zauzimao Dragan Stojković Piksi.

Dragan Stojković sedeo je na klupi Guanžu R&F od 2015. do 2019. godine

Zlatna vremena kineskog fudbala kada su dolazile svetske zvezde poput Teveza, Hulka, Oskara, Lavecija, Tešeire, Paulinja, Vitsela i ostalih su prošla. Nisu donela ništa dobro kineskom fudbalu na duže staze. Osim uspeha klubova u Ligi šampiona Azije. Mladi domaći igrači se nisu razvijali kako je planirano uz strane zvezde, a reprezentacija je ostala na istom ispodprosečnom nivou na kojem je i bila.

Zato je nedvano donet zakon da u kineskim klubovima od naredne sezone koja kreće poečtkom sledeće godine, strani igrači mogu da igraju za ograničene ugovore na maksimalnih 3.000.000 evra po sezoni.

Kao u NBA ligi, klubovi će imati „seleri-kep“ ograničen na 90.000.000 evra za plate igrača.

 

 

 

S obzirom da su zvučna strana imena dolazila u Kinu za značajniji novac, može se nagovestiti da će sada u Kinu odlaziti B kategorija stranih fudbalera. Primera radi, Oskar je do sada imao platu od blizu 24.000.000 evra godišnje, Bakambu je zarađivao 18.000.000, Hulk 16.000.000, Gracijano Pele i Stefan el Šaravi po 15.000.000, Paulinjo 14.000.000 evra po sezoni... Toga više neće biti.

Šta to znači za Tumbakovića?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading