SEĆATE LI SE BEOGRADSKE MAGLE? Milan je dva puta u istoriji pobedio Zvezdu - i oba puta PODIGAO TROFEJ!

Autor:

Sport

14.12.2020

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije nije imao sreće na žrebu, pošto je dobio za rivala lidera italijanske Serije A. Crvena zvezda i Milan poslednji put sastali su se u kvalifikacijama za Ligu šampiona u sezoni 2006/07.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
FK Milan u beogradskoj magli

Tada je Milan slavio 2:1 kod kuće i 1:0 u gostima. Ključni gol u revanšu na "Marakani" postigao je Filipo Inzagi u 28. minutu, iz sumnjive pozicije, a svaku nadu u preokret ugasio je u 79. minutu Klarens Sedorf. Minut kasnije Dušan Đokić dao je jedini Zvezdin gol u dvomeču.

Te sezone osvojili su Ligu šampiona, gotovo glatko su osvojili "ušatog", pošto su u velikom finalu savladali Liverpul sa 2:1.

Sastajali su se i 1988. godine, kada je Milan prošao dalje, zahvaljujući čuvenoj magli. U prvom meču Crvene zvezde i Milana u Italiji rezultat je bio nerešen 1:1, pa je ključna utakmica igrana na stadionu "Rajko Mitić". Crveno-beli su poveli u 50. minutu golom Dejana Savićevića.

Ali meč u Beogradu je prekinut u 65. minutu jer je sudija Nemac Diter Pauli procenio da su zbog velike magle uslovi za igru nemogući, pa je dometa odluka da se utakmica ponovi sutradan.

Ovoga puta prvi su poveli gosti, ali je opet završena sa 1:1, pa se ušlo u penal seriju koja je odlučivala o pobedniku.

Sa bele tačke više sreće su imali fudbaleri Milana koji su sa 4:2 otišli u četvrtfinale Kupa evropskih šampiona.

Te 1988. godine Milan će na kraju takmičenja postati prvak Evrope. A sve je, možda, moglo biti drugačije da nije bilo – magle...

Ipak, tri godine kasnije i Crvena zvezda je osvojila titulu šampiona Evrope.

 

Milan je u seriji sjajnih rezultat, trenutno su sa 27 bodova lideri Serije A, ispred Intera, Napolija i Juventusa. Deluje da će biti glavni favoriti za titulu, i još veći favoriti u sudaru sa Crvenom zvezdom. Moguće je i da će i tokom februara prioritet biti Serija A, ali nas je i bez toga Zvezda naučila da zna da pravi čuda.

Prvi meč igraće se u Beogradu 18. februara, dok je revanš sedam dana kasnije na San Siru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading