Bruka i sramota Dortmunda, Lajpcig preskočio Bajern!

Autor:

Sport

12.12.2020

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šok u 11. kolu Bundeslige priredili su fudbaleri Štutgarta koji su na gostujućem terenu potukli Borusiju iz Dortmunda rezultatom 5:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Borusija Dortmund - Štutgart

Utakmica je počela loše po Dortmund, ali niko nije mogao da nagovesti ovako loše popodne "milionera". Štutgart je poveo već u 26. minutu, kada je gol postigao Vamangituka i to sa bele tačke.

Nije Dortmundu dugo trebalo da pošalje odgovor.

Đovani Rejna je iskoristio fantastičnu asistenciju Gerera i postigao veoma atraktivan pogodak za izjednačenje Borusije u 39. minutu utakmice.

Sa ovim rezultatom se i otišlo na "veliki odmor", a potom gledamo "potop" Dortmunda i dominaciju Štutgarta.

 

Gosti su postigli čak tri gola u drugom poluvremenu i prosto "pregazili" Borusiju. Prvo Vamangituka postiže gol za novo vođstvo u 52. minutu na asistenciju Mangale, da bi Forster u 60. minutu uvećao prednost na 3:1.

Za visokih 4:1, postarao se Kulibali samo tri minuta nakon prethodnog gola i bilo je kristalno jasno da Dortmundu nema povratka.Šokirali su sve svoje navijače i ubedljivo izgubili na svom terenu.

Upisao se Rejna i drugi put u strelce, ali je njegov gol poništio VAR u 87. minutu, a pet minuta kasnije Gonsales postavlja konačan rezultat kojim je Štutgart ponizio Dortmund – 5:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Lajpcig

Fudbaleri Lajpciga su osvojili nova tri boda i popeli se na vrh Bundeslige, makar na kratko, pošto Bajern ima utakmicu i bod manje od Lajpciga, a svoj meč sa Union Berlinom igra od 18 časova i 30 minuta.

Lajpcig je dočekao Verder iz Bremena i za razliku od dortmundske Borusije, nisu napravili grešku i lako pobedili rezultatom 2:0, a do pobede su ih nosili Dani Olmo i Marsel Sabicer.

Što se ostalih utakmica tiče, Keln je sa igračem manje pobedio Majnc minimalnim rezultatom, Borusija Menhengladbah i Herta su odigrali 1:1 i podelili bodove, dok je Farjburg sa 2:0 pobedio Arminiju Bilefeld.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading