ČUDESNA ZAVRŠNICA LE: Grobari slave, AZ eliminisan, Jang Bojs u dubokoj nadoknadi do druge faze!

Autor:

Sport

10.12.2020

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još četiri ekipe obezbedile su plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Partizana i AZ Alkmara

To su Napoli, Sosijedad, Molde i Jang Bojs, dok su gubitnici večeri AZ Alkmar, Rapid iz Beča i Kluž.

Od 18.55 na programu je bilo 12 utakmica drugog po kvalitetu evropskog takmičenja, a najinteresantnija situacija pred poslednje kolo bila je u grupi F. Tri tima konkurisala su za mesto u nokaut fazi. Na kraju, Napoli i Sosijedad odigrali su 1:1, dok je AZ Alkmar poražen od prežaljene Rijeke sa 2:1.

Nakon ovih rezultata, Napolitanci su završili grupnu fazu na prvom mestu, Baskijci na drugom, dok su Holanđani ispali. U grupi A je pre ovog poslednje kola Roma osigurala prvo mesto, dok je Kluž na gostovanju Jang Bojsu tražio trijumf i plasman dalje.

Bili su pogotkom Hrvata Debeljuha jako blizu naredne faze, međutim, do nje nisu došli, pošto je u nadoknadi vremena Ensame pogodio iz penala za izjednačenje, da bi odmah zatim Gaudino doneo sva tri boda švajcarskoj ekipi.

Meč bez rezultatskog značaja između CSKA Sofije i Rome pripao je domaćima sa 3:1

Što se tiče Moldea, norveški tim je odigrao 2:2 u Beču sa Rapidom. Bod im je bio sasvim dovoljan, baš kao što bi bio i minimalan poraz, za nokaut fazu. Lider u ovoj grupi je ostao Arsenal, koji je ostao i maksimalan, pobedivši Dandalk na strani sa 4:2.

U preostale tri grupe sve je bilo rešeno i pre ovog poslednjeg kola. U grupi C Leverkuzen je pobedom nad Slavijom iz Praga osigurao prvo mesto, dok su Česi završili kao drugi. Hapoel Ber Ševa je slavila nad Nicom 1:0 u meču za prestiž.

U grupi D, Rendžers je sačuvao prvu pozicju trijumfom nad Lehom od 2:0, dok su Standard i Benfika odigrali 2:2. I na kraju, u grupi E, PSV je uspeo da prestigne Granadu i završi na prvom mestu. Filipsovci su savladali na svom terenu Omoniju sa 4:0, dok je Granada podelila bodove sa PAOK-om u Solunu (0:0).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading