Kada je PATRIJARH IRINEJ UPOZNAO MARADONU: "El Pibe" tražio blagoslov, a onda se DESILO OVO!

Autor:

Sport

29.11.2020

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna priča o Dijegu Armandu Maradoni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dijego Armando Maradona

Za Dijegom Armandom Maradonom plače ceo svet, a plače i Srbija. 

Njegove veze sa Srbijom su poznate. Znamo kakvo je prijateljstvo gajio sa Emirom Kusturicom i kako je igrao protiv Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije. 

Videli smo i daje znao da zapeva srpske pesme, ali sada se ispostavilo da je jednom prilikom u Rusiji imao susret sa zvaničnicima Srpske pravoslavne crkve. 

U decembru 2017. godine su vladika Irinej Bulović sa episkopom mohačkim Isihijem i svitom otišao na proslavu stogodišnjie obnove Patrijaršije u Ruskoj Pravoslavnoj Crkvi. U to vreme dešavao se žreb za Svetsko prvenstvo 2018. godine, a u liftu hotela desio se neverovatan susret. 

- U atmosferi globalnog velegrada, u hotelu kroz čiji hol, kao na pokretnoj traci, defiluju najznačajnije i najpoznatije svetske ličnosti, u lift je, potpuno iznenada, zajedno sa nama, ušao i oniži crnpurasti čovek, kovrdžave kose i sa upadljivim osmehom na licu. Odmah sam prepoznao da se radi o fudbalskom čarobnjaku, koji je gotovo sâm pobedio favorizovanu reprezentaciju Engleske na Svetskom prvenstvu 1986. godine - podseća se epikop Isihije, a prenosi "Mondo". 

 

Maradonu je ovaj susret zbunio, a Isihije i Irinej su odmah u Maradoni prepoznali dobrotu i hriščanske vrednosti.

- I on je, rekao bih, bio iznenađen, videvši dvojicu visokih, od njega skoro dvostruko viših ljudi, u crnim mantijama, sa dugim bradama i kamilavkama na glavama. Već na prvi pogled, u njemu smo prepoznali dobrog čoveka, skromnog hrišćanina i bogobojažljivog vernika jer je odmah pokazao izuzetno poštovanje — prosto se ,,ukipio” pred vladikom Irinejem — i upitao vladiku da li može da celiva ikonu Presvete Bogorodice na njegovim grudima (panagiju) i zamolio da ga vladika Irinej blagoslovi - priča episkop Isihije na koga je Dijego Armando Maradona ostavio neverovatan utisak.

Dijego Armando Maradona

- Preosvećenom episkopu Irineju, za koga je opštepoznato da ne prati sport, brzo sam objasnio ko je naš saputnik u liftu moskovskog hotela. Naravno, on je dostojanstveno i sa osmehom, pozvao našeg brata Dijega Armanda, kao iskrenog i bogoljubivog hrišćanina, da celiva panagiju na vladičinim grudima, blagoslovio ga na naš pravoslavni način i poželeo mu da ga Presveta Bogorodica prati u svakom dobrom delu koje preduzima - objasnio je on.

Eto, takav je bio Maradona, Dijego Armando. Bog neka mu podari Carstvo nebesko! - molitvom je završio svoju priču Isihije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading