KONAČNO PROGOVORIO: Zašto je Stanković ODBIO crno-bele?!

Autor:

Sport

28.11.2020

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Stanković imao je sjajnu igračku karijeru, ali o njoj izbegava da priča od kada je prošle zime postao trener Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

Skoro svako pominjanje tog perioda svog života on u startu "saseče", usmeravajući priču ka tome da je sada šef stručnog štaba, koji želi da govori o svojim igračima i o sebi u novoj ulozi.

Ipak, u najavi nedeljnog meča protiv Rada napravio je izuzetak i otkrio zanimljivu anegdotu iz perioda oko 2004. godine, kada je iz Lacija prelazio u Inter.

Poznato je da je tih sezona Juventus baš "zagrizao" da dovede Stankovića iz Rima, ali je on ipak odabrao drugačiji put, preko Milana, a razgovor o tome sa svojim bivšim saigračem, trenerom i prijateljom Robertom Manćinijem i dalje pamti.

 

U jednom od tih diskusija sa italijanskom legendom shvatio je razlog zbog kojeg ne bi trebalo da odabere Juventus, već da ode u Inter, a titule Serije A i trofej Lige šampiona iz 2010. dokaz su da je i tada doneo pravu odluku.

- Kada sam iz Lacija prelazio u Inter pričalo se o Juventusu. Manćo mi je prišao i rekao "Šta ćeš u Juventusu? Bićeš tamo deo sistema, a ako odeš u Inter imaćeš priliku da se upišeš zlatnim slovima u istoriju"- setio se Stanković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading