Mitar Mrkela govorio o STANJU U ZVEZDI: SPORTSKI DIREKTOR NAJAVIO ODLASKE, pa ODUŠEVIO VESTIMA O POJAČANJIMA!

Autor:

Sport

28.11.2020

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanje na Marakani veoma je opušteno uoči meča koji može da zagarantuje Zvezdi evropsko proleće.

RepublikaFoto: Starsport
FK Crvena zvezda

Sjajan performans crveno-belih u Belgiji, gde su apsolutno deklasirali Gent i pobedili 2:0, nije opustio stručnjake na stadionu "Rajko Mitić", pa oprezno ulaze u nastavak sezone i potencijalno prezimljenje u Evropi.

O situaciji u klubu posle trijumfa u Ligi Evrope govorio je sportski direktor Mitar Mrkela.

- Kada su izvučene grupe rekli smo šta nam je cilj. Proleće u Evropi. Verovali smo u stručni štab Dejana Stankovića i igrački kadar. Znamo da je utakmica u Belgiji imala najviše odjeka. Praktično smo igrali u iznuđenom sastavu, ali nam je partija u Gentu omogućila evropsko proleće. Istorijski trenutak za Crvenu zvezdu, jer ni sam nisam znao da smo prvi put slavili na tlu te zemlje. Možemo da uživamo, ali sa obe noge smo na zemlji. Moramo da se pripremamo za Rad, da u velikom stilu završimo jesen u prvenstvu. Zatim i sa Hofenhajm - rekao je za "Mozzartsport" Mrkela.

 

Veoma je ponosan na Dejana Stankovića, te smatra da je adekvatno nasledio Vladana Milojevića.

- Velike pohvale je zaslužio Dejan Stanković. Najviše zbog repertoara igara. Postavku protiv Genta u Belgiji diktirala nam je situacija u igračkom kadru. Prvi meč sa Gentom u Beogradu smo odigrali izuzetno ofanzivno i na taj način došli do trijumfa. Sada je bilo drugačije. Jako je bitno u modernom fudbalu da možete da odgovorite svakom izazovu, i da igrate na različite načine - pohvalan je on.

Ispod radara ostao je još jedan pozitivan podatak kada je reč o Crvenoj zvezdi. Protiv Genta minute su upisala trojica pitomaca omladinske škole kluba. Veljko Nikolić je bio starter, dok su sa klupe ušli Andrija Radulović i Strahinja Eraković. Njihov klasić je i Njegoš Petrović. Na klupi su ostali Mateja Bačanin i verovatno najtalentovaniji igrač škole Marko Lazetić.

- To je jako pozitivna stvar. Poslednjih godina ulažemo mnogo sredstava u omladinsku školu i dobro je što iz nje izlazi mnogo kvalitetnih igrača. Sada je jedan od naših prioriteta došao na naplatu. Verujem da će taj trend biti nastavljen u narednom periodu. Planiramo da na zimske pripreme povedemo još mladih igrača iz Grafičara. Sigurno će biti prvom timu priključen Odada, kao i vezista rođen 2003. godine Nikola Stanković. Možda i još neki mladi igrač - objašnjava Mrkela.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Mitar Mrkela svestan je koliko nadarenih klinaca Zvezda ima

Raduje se čovek čiji je sin Andrej takođe nastupao za Zvezdu zbog uspeha Zvezdinih klinaca, pa posebno hvali sjajnog Njegoša Petrovića.

 

- Upravo od pomenutog Stankovića na Marakani imaju velika očekivanja. Iako još nema 18 godina, talentovani vezista je posle igranja za omladinski pogon lako prešao na nivo seniorskog fudbala. Jedan je od najboljih igrača Grafičara, upisao je dve asistencije u Prvoj ligi Srbije. Po nekim projekcijama mogao bi da zameni Njegoša Petrovića, koji je zaslužio brojne pohvale za partiju u Belgiji. I ne samo zbog lepog gola. Sasvim je normalno da mlad igrač nema konstantnost. Njegoš Petrović je imao dobrih utakmica, zatim onih kada je bilo evidentno da je došlo do pada. Izuzetno mi drago zbog njega, jer verujem da može još mnogo da napreduje. On je odigrao nekoliko lepih mečeva u prvenstvu. Ko je želeo da vidi – video je da je bio dobar u vrlo zahtevnoj utakmici protiv Vojvodine. Tako je nastavio protiv Genta - smatra on.

RepublikaFoto: Starsport
Njegoš Petrović bi nažalost mogao da potpiše ispisnicu iz kluba ako nastavi sa sjajnim partijama, pošto se za njega već interesuju evropski velikani

Nažalost, upravo bi Njegoš Petrović mogao da bude prvi izlazni transfer Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku.

- Ja to ne znam. Ali znam da će biti sigurno nekoliko odlazaka. I spremamo se za takav scenario. Planiramo da u zavisnosti od toga pojačamo ekipu. Upravmo zbog toga smo sa obe noge na zemlji. Nemamo mnogo vremena za uživanje. To je prosto Crvena zvezda - jasan je Mitar Mrkela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading