NE SLAŽE SE SA VIDIĆEM: Kovačević stao u odbranu FSS!

Autor:

Sport

22.11.2020

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni srpski fudbaler Darko Kovačević stao je u odbranu FSS posle kritika Nemanje Vidića.

RepublikaFoto: Starsport
Darko Kovačević

Posle kraha na putu na EURO, bivši as Mančester junajteda uputio je niz kritika za rukovodstvo na čelu sa Slavišom Kokezom, a potom dobio odgovor od bivšeg saigrača iz reprezentacije i aktuelnog potpredsednika Marka Pantelića.

Na sve to nadovezali su se Nemanja Matić, Nenad Lalatović, Slavoljub Muslin, a sada i Kovačević, doskorašnji funkcioner u Savezu.

- Nikad neću govoriti protiv Fudbalskog saveza Srbije i ljudi koji tamo rade, jer verujem da rade najbolje što znaju i da imaju najbolje namere. Saglasan sam s izjavom Tomislava Karadžića da predsednik Slaviša Kokeza nije kriv za ovaj rezultatski neuspeh, jer je obezbedio sve idealne uslove reprezentaciji. Mi iz sportskog sektora snosimo odgovornost za rezultate na terenu - rekao je Kovačević.

Ko je kriv za neuspeh, da li bi možda selektor Ljubiša Tumbaković trebalo da ode?

- Nije moje da pričam šta bi ko trebalo da radi, ali svi treba da mislimo o interesu srpskog fudbala. Niko nije zalepljen za fotelju. Da uradimo analizu, utvrdimo propuste, onaj ko je pravio greške neka preuzme odgovornost i da krenemo dalje - rekao je bivši napadač Crvene zvezde, Lacija i Juventusa za Informer.

Kovačević je otišao sa funkcije u FSS baš posle debakla u Ukrajini u kvalifikacijama za EURO, odmah po smeni Mladena Krstajića.

- Kad sam posle tog kiksa u Ukrajini govorio da Krstajić mora da ostane, svi su se krstili i gledali me u neverici. Nisam bio za smenu, ali kad je do nje došlo, smatrao sam da je najčasnije da onda i ja odem. Stojim iza te odluke, kao i iza mišljenja da je Krstajića trebalo podržati. S Krstajićem smo počeli da podmlađujemo reprezentaciju kroz Ligu nacija, osvojili prvo mesto u grupi i tako stvorili priliku da se preko baraža plasiramo na EP - zaključio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading