GDE GORI u Srbiji, i kako to rešiti? ANALIZA SVIH USPONA I PADOVA "OROLOVA" u 2020. godini

Autor:

Sport

16.11.2020

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija nema previše čemu da se nada posle remija sa Mađarskom u Budimpešti, ali kako je do svega toga došlo?

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

"Orlovi" bi u diviziju B morali u sredu da savladaju Rusiju, a da Mađari u isto vreme pobede Turke kako bi ostali gde jesu.

Opet smo naše momke dizali u nebesa, a oni su nas opet razočarali. Svaki put pravimo neke računice, nadamo se ovome ili onome, pričamo o nekim pobedama u međuvremenu, a kad dođe ta presudna utakmica, podbačaj kao po pravilu.

Odigrala je Srbija skroman meč sa Mađarskom, osvojila je bod, mogla je u finišu i sva tri, mada je u prvom poluvremenu imala dosta problema u igri, pa je tih 1:1 posle 45 minuta igre još i dobro zvučalo.

Sada kada smo imali vremena da analiziramo taj susret, a i ostale u 2020, evo nekih stvari koje smo primetili.

Prvobitno, Srbija u ovoj ukletoj godini nema dobijeni meč u regularnom toku.

RepublikaFoto: Starsport
Tumbakovićeva selekcija u ovoj godini nema nijedan meč dobijen u regularnom toku 

Drugo, protivnici koje jesmo pobeđivali bili su daleko ispod našeg kvaliteta. Dali vama deluje kao da Litvanija, Luksemburg, Crna Gora ili Paragvaj treba da nam pariraju? 

Ni mi, pa su i zato to jedine selekcije koje smo savladali, neke čak i četiri puta, ali kada pogledamo sa druge strane, na naše poraze, stvari se znatno komplikuju.

Dali smatrate da Srbija može da dobije Švajcarsku? Da. Dali smatrate da može da dobije Rumuniju? Da. Mađarsku? Da. 

Pa što onda nismo?

Kada se imena ovih rivala i bilans stave na papir, dobija se jasna slika zašto je Srbija na pragu ispadanja u treći razred evropskog loptanja. Jednostavno, samo te reprezentacije, treće klase, uspevala je da pobedi za dve i po godine. I zato će im se, vrlo verovatno, vratiti posle neuspele epizode u Ligi B.

Treća stvar koju smo primetili je činjenica da ne možemo da sačuvamo sopstvenu mrežu. Skoro nijedna utakmica "Orlova" ne završava se bez datog gola, pa na poslednje 23 utakmice naša reprezentacija nije primila gol na svega pet.

 

Ko je kriv za to, pitamo se...

Finalna zamerka na rad Ljubiše Tumbakovića odnosi se na lako gubljenje vođstva. Logično je da ako odbrana ne može da zaustavi gol, mi moramo da damo jedan više, ali bi trebao da postoji aspekt igre gde damo gol pa čuvamo prednost, ali to u taboru naše selekcije kao da ne praktikuju.

Vodili smo mi i protiv Ukrajinaca na Marakani, i to dvaput, vodili smo i protiv Turaka u Istanbulu, kao i protiv Norveške u Oslu, ali nijedan od tih mečeva nije završen u korist Srbije. 

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

Srbija, sa druge strane, retko kad sustiže minuse, pošto ni protiv Portugala, ni Ukrajine, ni Rusije ni Mađarske, pa čak ni protiv Brazila na Mundijalu nismo uspevali da se vratimo.

Gde nam je bre koncentracija?

Kada se sve sabere - nema pobedničkog mentaliteta. O Srbiji svi pričaju kao o grupi odličnih igrača, ali niko ne govori o sjajnom timu. I to se vidi na terenu. Škotska i Mađarska su, na papiru dosta slabiji timovi od Orlova, napali visoko i od prvog minuta, jasno stavljajući do znanja da se ne plaše Srbije. Više se niko ne plaši Srbije, ali ko bi to mogao da promeni?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading