KATASTROFA NA "OLIMPIKU": Sergej OČIMA ne veruje, Lacio IZBACUJU iz Serije A?

Autor:

Sport

06.11.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rimljanima preti izbacivanje iz Serije A jer su Imobile, Strakoša i Leiva igrali protiv Torina, a protiv Briža i Zenita ne jer imaju koronu.

Srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić

Sergej Milinković-Savić (25), jedan od najboljih srpskih fudbalera, mogao bi da postane drugoligaški igrač, a sve zbog koronavirusa! Fudbalski savez Italije pokrenuo je istragu protiv Lacija jer su Rimljani prekršili protokol koji je na snazi dok traje pandemija KOVID-19. Ukoliko se dokaže da su Lacijali krivi za ugrožavanje zdravlje svojih igrača, stručnog štaba, ali i rivala na terenu, klub sa Olimpika bi mogao da bude žestoko kažnjen. Sankcije idu od novčanih globa do izbacivanja u Seriju B.

BILI U PROTOKOLU

A kako je Lacio upao u probleme. Sve je počelo pre nedelju dana kada su trojica fudbalera - najbolji strelac tima Ćiro Imobile, golman Tomas Strakoša i iskusni vezista Lukas Leiva propustili duel Lige šampiona protiv Briža (1:1) jer su bili pozitivni na koronavirus. Pomenuta trojica bila su testirana uoči duela protiv Torina (3:4), koji su golovima obeležili naši reprezentativci Milinković-Savić i Saša Lukić. Imobile, Leiva i Lukas bili su negativni i našli su se u protokolu za tu utakmicu.

Strakoša je ostao na klupi, Leiva je igrao u drugom poluvremenu, dok je Imobile ušao u 57. minutu i dao gol za 3:3 u petom minutu sudijske nadoknade. Crveni alarm upaljen je kada je UEFA zabranila ovoj trojici da putuju na meč Lige šampiona protiv Zenita (1:1)! Time je jasno Laciju stavila do znanja da njegovi fudbaleri ne mogu da nastupe ako su bili zaraženi u prethodnoj nedelji, ali su oni već igrali u italijanskom šampionatu, što je povod da se veruje da su ugrozili saigrače i ostale učesnike na utakmici u Torinu.

U sve se umešala i kancelarija rimskog tužilaštva, koja je ispitala predsednika Lacija Klaudija Lotita i klupskog lekara Ivu Pulčinija. Na uvid su zatraženi testovi koji su obavljeni pred duel protiv Briža u Ligi šampiona i Torina u Seriji A i ako se dokaže da su Rimljani muljali, biće u velikom problemu.

DODATNA OBJAŠNJENJA

Stvari je pokušao da ispegla sportski direktor Ilji Tare, koji je za sve okrivio loše testove.

- Kada ste u Laciju, uvek morate da objašnjavate dodatno... Imali smo testove, uobičajene prošle nedelje, u petak i subotu je sve bilo negativno. Sve se dešava kao ranije sa Andreasom Pereirom i Veslijem Hudom. Dakle, 30 minuta posle prvog pozitivnog testa igrači su dobili negativne rezultate - izjavio je Tare.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading