ARGENTINA STREPI: Evo u kakvom je SADA stanju Maradona!

Autor:

Sport

05.11.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hirurški zahvat zbog krvarenja na Maradoninom mozgu trajao sat i 20 minuta, a navijači bdeli čitavu noć ispred bolnice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Legenda argentinskog fudbala Dijego Maradona

Gospod je sačuvao heroja Argentine, čoveka koji je besmrtan poput svetaca u ovoj izrazito religioznoj latinoameričkoj zemlji. Fudbalski bog Dijego Armando Maradona, koji je pre samo šest dana napunio 60 godina, uspešno je operisan u noći između utorka i srede zbog ugruška krvi između lobanje i mozga, zbog čega mu je život bio ugrožen.

Ipak, na sreću Argentinaca koji su celu noć pesmom i molitvama ispred privatne klinike u predgrađu Buenos Ajresa, gde je obavljen hirurški zahvat u trajanju od sat i 20 minuta, davali podršku El Pibeu trener Himnasije se uspešno oporavlja. Čak je uspeo da nakratko stane na noge, a sjajne vesti za naciju potvrdio je njegov lični doktor Leopoldo Duke.

- Hematom na mozgu, koji je izazvao krvarenje, uspešno je otklonjen. Dijego je odlično podneo operaciju. Budan je i s njim je sve u redu. Naravno, moraće da ostane još neko vreme u bolnici i pred njim je proces oporavka - istakao je lekar, dok se vernim navijačima za svu brigu zahvalila Maradonina ćerka Dalma.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Argentinski navijači

- Želim da zahvalim svima vama koji pokazujete toliku ljubav prema mom ocu, mojoj sestri i meni. Hvala svima koji su se molili za njega - istakla je Dalma na društvenim mrežama.

Podsetimo, vidno iscrpljenom Dijegu je pozlilo za vikend, kada je došao na stadion Himnasije u La Plati na meč sa Patronatom (3:0). Jedva je stajao na nogama, te je posle samo nekoliko minuta izašao sa stadiona i odveden je u bolnicu. Analize su pokazale da mu je neophodan hitan hirurški zahvat na glavi.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading