KAD PRE? Stanojević već UNAKAZIO Miloševićev Partizan!

Autor:

Sport

03.11.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od dolaska novog trenera klub iz Humske nema ni glavu ni rep i deluje gore nego pod Savom Miloševićem.

RepublikaFoto: Starsport
Trener Partizana Aleksandar Stanojević

 

 

Nadali su se u Humskoj da će smenom Save Miloševića i Aleksandrom Stanojevićem izvesti šok-terapiju, koja će razdrmati ekipu Partizana, ali umesto toga, kola crno-belih krenula su nizbrdo uglavnom zbog grešaka koje je napravio stručni štab s novim trenerom na čelu. Stanojević se u voljeni klub vratio s oreolom prošlosti, kao neko ko je klub uveo u Ligu šampiona, redovno pobeđivao Zvezdu u derbijima i kao ljubimac navijača.

Ispadanje od Šamroka nevoljno se provlačilo kroz usta "grobara", ali se nekako zaboravilo da Aleksandar trenerski uspeh nije napravio osam godina, otkako je i napustio Partizan. Lutao je po Kini, dogurao čak i do PAOK, ali su se njegove avanture završavale brzo i bolno po timove koje je vodio.

POTPUNI PROMAŠAJI

Bez šanse da nađe ozbiljan posao vratio se u Humsku i započeo operaciju koja se, po svemu sudeći, neće dobro završiti za crno-bele. Za početak, uvećao je razliku u odnosu na večitog rivala s Marakane, skočila je s osam bodova (koliko mu je ostavio Savo) na devet. I nije uspeo da dobije derbi, što je Miloševiću čak i s lakoćom uspevalo u prethodnom periodu. Ubrzao je odlazak Umara Sadika, olako se odrekao Bojana Matića, sve je bacio na Žan-Kristofa Bajbeka, ali se jedini klasični napadač crno-belih povredio i neće igrati do kraja godine. Tako su crno-beli došli u situaciju da bez špica čekaju kraj fudbalske jeseni u Superligi.

Umar Sadik, Takuma Asano i mladi Filip Stevanović pod Stanojevićem nisu davali ni 50 odsto od onoga što su pružali pod Miloševićem, a igrači s kojima je novi trener pokušao da osveži ekipu pokazali su se kao potpuni promašaji.

BEK UMESTO VEZISTE

Olako je Stanoje desnog beka Nemanju Miletića zamenio ljubimcem Aleksandrom Miljkovićem, iz mrtvih je vratio levog beka Ivana Obradovića, a Miloš Jojić, koji je doveden kao zvezda prelaznog roka, nije pokazao ništa, osim što je na glup način skrivio penal u 163. derbiju protiv Crvene zvezde.

Da se Stanojević pogubio, svedoče i neke od nerezonskih izmena koje je pravio. Tako je u porazu od Radničkog (1:0) u 85. minutu izveo jedinog kreativca u veznom redu Bibrasa Natka i na teren poslao levog beka Rajka Brežančića. I sve to u trenucima kada je njegov tim jurio rezultat. Ispadanje od prosečnog belgijskog tima Šarlroa u kvalifikacijama za Ligu Evrope sad deluje kao davna prošlost, ali se ne zaboravlja da je Partizan u tom duelu, kao i prethodnom protiv Sfintula, delovao jako bledo.

Stojković testiran na koronu

Golman Partizana Vladimir Stojković već je u izolaciji i testirao se na koronavirus. On je osetio slabost i temperaturu pred duel s Mačvom minulog vikenda.

- Upravo sam završio testiranje i idem u izolaciju, gde ću sačekati rezultat testa. Osećam se kao da me boli svaka kost i mišić u telu, tu je još uvek i povišena temperatura - izjavio je Stojković za portal Telegraf.rs.

Ostali igrači i stručni štab Partizana juče su se iz predostrožnosti testirali na KOVID-19.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading